Labdarúgás - Vármegyei I. osztály

2024.03.22. 13:33

Verejtékes lila-fehér diadal a városi derbin

Az Előre II. sikerével kezdődött meg csütörtök este a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulója. A lila-fehérek a három ponttal megszilárdították negyedik helyüket a tabellán.

Bacsa Krisztiánék az őszihez hasonlóan, nehezen gyűrték le a városi riválist. Fotó: Für Henrik

Fotó: Für Henrik

Békéscsaba 1912 Előre II.–Jamina SE 1–0 (1–0)
Vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 90 néző. Vezette: Bakos József.
Békéscsaba II.: Somogyi – Komáromi, Futó, Harmati (Csikós), Bacsa, Hursán (Orvos), Lauri (Kurai), Kóródi (Rostás), Pusztai O. (Gedó), Farkas Á., Kuzma. Edző: Jakab Péter.
Jamina: Démusz – Horváth, Dankó, Leszkó, Kardos (Kovács I.), Lipták-Pikó, Osztódi, Ökrös, Bogár, Bencsik, Szaszák (Orodán). Edző: Varga Péter.
Gólszerző: Pusztai O. (21.). Kiállítva: Futó (79. – második sárga lap).

A két csabai együttes párharca első félidejében a hazai lila-fehérek kezdeményeztek többet, akiknek a vezetést is sikerült megszerezniük. Pusztai Olivér egy beadást követő lepattanót értékesített közelről. Szünet után kiegyenlített lett a játék, kevés helyzet alakult ki. A jaminaiak egy kapu előtti kavarodásból egyenlíthettek volna, amennyiben a labda az asszisztens szerint áthaladt volna a gólvonalon. Ahogy fogyott az idő, egyre nyíltabb lett a vendégek támadójátéka, a hazaiak pedig az utolsó negyedórában „kemény” játékkal óvták az eredményt.
Jakab Péter: – Nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk. Nem könnyen szereztük meg a győzelmet, mert kihagytuk a lehetőségeinket, ennek ellenére elégedett vagyok a látottakkal.
Varga Péter: – Büszke vagyok a játékosaimra. Az első félidőben az Előre dominált, a második alapján viszont megérdemeltük volna a pontszerzést. Úgy érzem ehhez még a gólt is megszereztük...

O. B.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában