Labdarúgás

2024.03.21. 11:35

Két okból is bűnhődnek a sámsoniak

Április végéig szól a leghosszabb eltiltás, amit az MLSZ területi igazgatóság fegyelmi bizottsága (FEB) kiosztott a hétvégén kiállított játékosok egyikére. Név szerint a battonyai Kotroczó Lajos kényszerül több mint egy hónapos kényszerű pihenőre, aki ráadásul az U19-es és a felnőtt együttesben sem játszhat.

Bakulya Mihály

Forrás: shutterstock

A színes lapok halmozása miatt három klub kapott pénzbüntetést, a sámsoni klubnak pedig a szurkolóik sportszerűtlen megnyilvánulása és a tisztálkodási feltételek biztosítása ismételt elmulasztása végett is fizetnie kell.

A piros lapos felnőtt játékosok esetében Gerda Viktor (Csorvás) 2, Rung Norbert (Kevermes), Racs Patrik (Magyarbánhegyes), Baliga Szilveszter (Békéssámson), Bok Tibor (OMTK-Rákóczi), Polacsek László (OMTK-Rákóczi) és Sódar Gábor (Medgyesbodzás) 1-1 soron következő bajnoki mérkőzéstől lett eltiltva.

Az utánpótláskorú labdarúgóknál Hőgye Bence (Dévaványa U19) és Valentinyi Bence (Szabadkígyós U19) 3-3, Boruzs Tamás (Szeghalom U19), Vincze Gergő (Szeghalom U19), Szabó Gergő (Sarkad U19) és Lakita Dániel (Battonya U19) 2-2, Lénárt Zsombor (Csabacsűd U19), Sipka Gergő (Nagyszénás U19) és Gál Gábor (Tótkomlós U16) 1-1 soron következő bajnoki meccset kényszerül kihagyni. Kotroczó Lajos (Battonya U19) 2024. április 30-ig a játéktól lett eltiltva.

A klubok esetében színes lapok halmozásáért az OMTK-Rákóczi 17 500, a Békéscsaba 1912 Előre II. 15 000, míg a Kunágota 12 500 forint pénzbüntetést kapott. A FEB írásbeli figyelmeztetésben részesítette a Tótkomlósi TC sportszervezetét amiért nem biztosította az internetkapcsolatot a jegyzőkönyv elkészítéséhez és hitelesítéséhez, továbbá a játékvezetői öltözőt sem tartotta tisztán.

A Békéssámsoni SK sportszervezetére 5000 forint pénzbüntetést szabott ki az ismételten elmulasztott megfelelő tisztálkodási lehetőség biztosításának elmulasztása miatt. A sámsoniaknak ezen felül 10 000 forintot kell fizetniük a szurkolóik sportszerűtlen megnyilvánulása miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában