Kick-box

2024.03.22. 07:21

Eredményes kick-box DAN-vizsga

A harcművészetek életében nagyon fontos szerepet töltenek be az övvizsgák, amikor sok gyakorlás után az előre megadott vizsgaanyagból adnak számot tudásukról a harcművészek és szereznek különböző fokozatokat.

Gajdács Pál

Az övvizsgák közül külön kategóriát jelent a mesterfokozat, amelyet neves szakemberek vagy vizsgabizottság előtt tesznek a próbálkozók.

A Magyar Kick-box Szövetségnél évente egy alkalom van erre, amikor Budapesten adhatnak számot felkészültségükről a jelöltek. A hétvégén huszonnégyen tettek eredményes vizsgát Galambos Péter 8 danos mester, szövetségi elnök, egyben az övvizsga bizottság elnöke előtt. A sikeresen teljesítők közül heten a Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjainak tagjai közül kerültek ki. 

Felkészülten érkeztek és mind a heten sikeres vizsgát tettek: Gasparik Róbert (Hegyesi Kick-box SE Füzesgyarmat) és Litauszki László (Kondorosi Kick-box SE) négy dan, Cinkotai János (Kondoros), Kovács Marianna (Kondoros), Halustyik Cintia és Deli Roland (Contact Kick-boksz, Thai-boksz Harcművész Egyesület Orosháza), valamint Rádai Imre (Barátság SE Battonya) egy dan fokozatra vizsgázott sikeresen.
Az övvizsgákra jellemző, hogy annyit érnek, amennyi munkát a vizsgázók belefektetnek. Az eredmények azt mutatják, hogy a Békés vármegyeiek sok energiát tettek bele a felkészülésbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában