Asztalitenisz

2024.02.19. 07:26

Szántosi Dávid két aranyat nyert

A honi asztaliteniszezők szövetsége a budapesti Ormai László Csarnokban rendezte meg az U19-es aranyfokozatú Budapest-bajnokságot. A viadalon a fiúknál asztalhoz álltak a Békés vármegyei játékosok is, akik közül Szántosi Dávid két aranyérmet is begyűjtött.

Verasztó Lajos

A Szarvasi Körös ASE fiatalja egyéniben a főtáblán 3:0-ra verte Kozsda Marcellt (Budaörs) majd a nyolc közé jutásért a dunakeszi Szlivka Norbertet győzte le 3:0-ra. A négy közé jutásért 4:0-ra nyert Vörös Balázs (KSI) ellen. Az elődöntőben Szántosi a párosbeli társát Kizakisz Georgioszt győzte le 4.1-re. A döntőben Wei Chen Yu (Magyar-Kínai Asztalitenisz Klub) sérülés miatt nem állt ki Fest Attila edző tanítványa ellen, így Szántosi Dávid Budapest-bajnoki címet szerzett.    
Párosban a Szántosi Dávid, Kizakisz Georgiosz (Yorgos ASE) duó 3:0-ra nyert a mohácsi Grészló Gergő, Szabó Kolos kettős ellen, majd a pécsi Vass Bertalan, Pálos Gergő duót verték 3:0-ra. A négy közé jutásért a Szarka Gábor, Vámosi Benjamin (Szombathelyi AK, KSI) párt győzték le 3:0-ra. Az elődöntőben a Fodor Csaba, Vörös Balázs (KSI) duó ellen nyertek 3:0-ra. A fináléban Szántosiék 3:0-ra győztek a Gergely Márk, Poór Balázs szombathelyi kettős ellen, így aranyérmet nyertek. A Magyari Milán, Posgay Brunó (Demeter Lehel ASE) duó a főtáblára jutott, és a 16 közé jutásért 3:1-re kikapott az Orosz Kolos, Jánosi Bence (Sopron, Győri Elektromos) kettőstől.

A lányoknál két Békés vármegyei játékos volt érdekelt. Szilágyi Lívia, a Békési TEAM 17 éves fiatalja egyéniben csoport másodikként jutott a 32-es főtáblára, ahol 3:2-re kikapott a pécsi Nagy Rebekától. Ceglédi Dorka, az ASE Orosháza játékosa csoport győztesként került a legjobb 32 közé, ahol 3:1-re nyert Szögi Szonja (ATSK Szeged) ellen, majd a nyolc közé jutásért 3:2-re kikapott Tanács Nórától (Ambrus Asztalitenisz Akadémia).

Párosban Szilágyi Lívia, a szegedi Hangai Flórával az oldalán a nyolc közé jutásért 3:0-ra győzött a  Fegyver Zsófia, Szalay-Berzeviczky Flóra (KSI, BVSC-Zugló) duó ellen, majd a négy közé jutásért 3:1-es vereséget szenvedett a későbbi győztes Nagy Judit, Nagy Rebeka (Pécsi EAC) kettőstől. Czeglédi Dorka, a kecskeméti Polónyi Nórával az oldalán a nyolc közé jutásért 3:1-re kapott a ki pécsi Nagy Judit, Nagy Rebeka duótól. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában