Kosárlabda - NB I./B

2024.02.26. 07:14

Újabb nagy skalpot gyűjtöttek be a csabaiak

Az év „skalpját” gyűjtötte be a csabai kosárlabdacsapat, amely az NB I. B-s bajnokság 21. játéknapján a 3. helyezett Sopron otthonából hozta haza a két pontot. A jelek szerint a szerb játékmester, Nikola Sucov leigazolása telitalálatnak bizonyult, hiszen az elmúlt heti sikeres bemutatkozása után ezúttal is a gárda vezéregyénisége és pontkirálya volt.

Bakulya Mihály

Nikola Sucov 21 pontjával a csabaiak legeredményesebb játékosa volt Sopronban

Fotó: Hunbasket

Soproni MAFC Soproni Egyetem–Békéscsabai KK 78-83 (20-21, 20-21, 21-20, 17-21)

NB I. B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Zöld csoport. Sopron, 100 néző. Vezette: dr. Németh, Horváth A., Benedek.

Sopron: SCHÖLL 23/6, Csátaljay 14/6, Tóth B. 8, KOVÁCS B. 13, Rátvay 10/3. Csere: Soós 4, Hipságh 6/6, Mándity, Pethő. Edző: Farkas Dávid.

Békéscsaba: SUCOV 21/9, Cvijin 11/9, VARGA Á. 18/3, Vodila 2, Fábián 7. Csere: Balog G. 3, VARGA Z. 14/, Vágvölgyi 3, Csák. Edző: Vuk Pavlovics.

A hosszú út ellenére a csabaiak jól álltak a mérkőzésbe és remekül tartották magukat az esélyesebb házigazdákkal szemben. Váltva vezetett a két csapat, a látogatók az első negyed második felében sikeres távoli dobásokkal állandósították a minimális vezetésüket. Hasonló keretek között zajlott le a második tíz perc. Fej-fej mellett haladtak a felek, Sucov utolsó pillanatos duplájával az első negyed eredménye is megismétlődött.

A második félidő első felében előbb a házigazdáknak akadt egy jobb időszakuk, ezt kihasználva 55-52-re fordítottak, de azután a csabaiak percei jöttek és Varga Zalán pontjaival visszavették a meccs feletti irányítást. A záró negyed elején Varga Ákos és Nikola Sucov termelte a pontokat, a vezérletükkel 76-65-ös vezetésre tettek szert a vendégek. A soproniak azonban nem nyugodtak bele a sorsukba és egy 9 pontos rohanással izgalmassá tették a végjátékot. A csabaiak az utolsó percre rendezték soraikat és a büntetőpárbaj megnyerésével a mérkőzést is győztesen zárták

Vuk Pavlovics: – Gratulálok a csapatomnak, rendkívül nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A Sopron kiváló csapat, sok magas emberrel, fizikálisan is erős játékkal. A harmadik negyedben volt egy olyan periódusunk, ahol kicsit dominálni tudtunk. Nagyon fontos szituációkban találtunk be. A végén a tizenegy pontos előnyünket majdnem eljátszottuk és végjátékba keveredtünk. Örülök annak, hogy a végén higgadtak voltunk, bedobtuk a bónusznál a büntetőket és nagyon fontos, hogy nyertünk idegenben egy ilyen erős csapat ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában