Röplabda

2024.02.11. 11:32

Mariborban védheti meg címét a Swietelsky-Békéscsaba

Ezúttal is Szlovéniában érhet csúcsra a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata a Közép-európai Ligában, de tavalyi évvel ellentétben nem Kamnikban, hanem Mariborban bonyolítják le a sorozat végjátékát.

Bakulya Mihály

A CEV Kupában nem sikerült a bravúr, a MEVZA sorozatban azonban összejöhet a címvédés a csabaiak számára. Fotó: Imre György

A helyszín csak az országot illetően, a mezőny teljesen, míg a lebonyolítás szinte egyáltalán nem egyezik meg a 2023-as kiíráséval. Egy évvel ezelőtt a Békéscsaba ugyanúgy a horvát Mladoszt Zágrábbal csapott össze az elődöntőben, míg a másik ágon színtiszta szlovén párharcot rendeztek, ám akkor oda-visszavágós rendszerben mérkőztek meg a csapatok. Idén egy hétvége alatt lezavarják a teljes rájátszást, aminek az otthona Szlovénia második legnagyobb városa, a magyar határtól körülbelül 90 kilométerre fekvő Maribor lesz.
Néhány információ a forgatókönyvről: március 2-án rendezik a két elődöntőt, először a csabaiak játszanak a Mladoszttal, aztán következik a két szlovén gárda, a Calcit Kamnik és a házigazda, a tavalyi finalista Nova KBM Branik Maribor ütközete. A résztvevőknek nem lesz sok idejük szomorkodni vagy örömködni, ugyanis másnap kora délután veszi kezdetét a bronzmeccs, késő délután pedig jön döntő.
Természetesen a viharsarki klubnál is felvetődött a rendezés ötlete, de a menedzsment végül úgy döntött, hogy a ráfordítandó összegnek máshol jobb helye lesz:
– Hosszasan mérlegeltük a pályázat beadását, hiszen Békéscsaba már számtalanszor bizonyította, hogy remek házigazdája tud lenni egy ilyen eseménynek. A sportszerető emberek és a BRSE szimpatizánsai megérdemelték volna, hogy a helyszínen tudjanak szurkolni a csapatnak, de vannak olyan tényezők, mint a pénzügyi fegyelem és gazdasági feszesség, amit nem írhat felül semmi. Az árajánlatok bekérése után láttuk, hogy a teljes rendezvény közel 10 millió forintos plusz költség lett volna, aminek nem láttuk a helyét a költségvetésünkben, ráadásul ezt néhány hét alatt kellett volna behozni. Hazardírozhattunk volna, de a klub stabilitása előrébb való. Minden körülményt figyelembe véve végül úgy döntöttünk, nem pályázunk, viszont örömteli, hogy Maribor jó helyszín, ismerjük a szervezőket, én is konzultáltam többször a klub tulajdonosával, bízunk benne, hogy minden rendben lesz a szervezéssel – indokolta a döntést Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A MEVZA-kupa Final Four menetrendje
Március 2., szombat, elődöntők
15.30: HAOK Mladost Zagreb (horvát)–Swietelsky-Békéscsaba
18.00: OK Calcit Kamnik (szlovén)–OK Nova KBM Branik Maribor (szlovén)
Március 3., vasárnap, helyosztók
14.30: bronzmérkőzés
17.00: döntő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában