Jótékonyság

2024.02.02. 09:25

Klubvezetői felajánlás az állatvédőknek

Békéscsaba Megyei Jogú Város közgyűlésének döntése értelmében, a sport területén kifejtett magas szintű tevékenységért és a város hírnevének öregbítéséért végzett lelkiismeretes és eredményes munkájáért „Békéscsaba Sportjáért” kitüntetést kapott Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke.

Gajdács Pál

Baran Ádám

A rangos díj anyagi elismeréssel járt, melyet a klubvezető jótékony célra ajánlott fel.

– Régóta nyomon követem a Szurkolók az Állatokért Alapítvány munkáját, maximálisan tudok azonosulni célkitűzéseikkel. Sajnos a magyar társadalomnak még mindig jelentős lemaradása van a felelős állattartás tekintetében, heti rendszerességgel látni, hallani olyan eseteket, amelyeknek 2024-ben már nem szabadna megtörténniük – mondta Baran Ádám a BRSE honlapján.

Baran Ádám elmondta, hogy az adakozás anonim módját preferálja, azonban ez egy olyan ügy, ahol fontos, hogy felhívja embertársai figyelmét a sok esetben kiszolgáltatott négylábúakra.

– Személyes motivációm egyrészt az, hogy immár lassan másfél éve vagyok egy mentett kiskutya boldog gazdája, számos menhelyen jártam. Másrészt pedig, a szervezett szurkolói csoportok olyan erényeket közvetítenek, amelyek fontosak számomra is, mint a bajtársiasság és a hazaszeretet. Tiszteletreméltó az, hogy ez a közösség kiáll a elesett állatokért, én pedig a magam módján igyekszem támogatni a kezdeményezést – nyilatkozta a klubelnök.

A BRSE kollektívája az előző években már számos alkalommal jótékonykodott állatvédő szervezetek számára, több sportolónak van örökbefogadott kutyája vagy cicája.

Személyesen mondott köszönetet a felajánlásért a Szurkolók az Állatokért szervezet vezetője és több békéscsabai szimpatizáns is. Elmondták, hogy napi szinten rengeteg hívást kapnak és működésük jelentős költségeket emészt fel, legfőbb céljuk pedig a felelős állattartás megtanítása, betartatása és ellenőrzése.

A felek megállapodtak abban, hogy a jövőben további közös aktivitásokat szerveznek majd.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában