Labdarúgás

2024.02.22. 12:24

Kikerekedik az őszi idény a szénási találkozóval

Egy, az őszi idényről áthozott mérkőzéssel tavaszodik ki a Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, illetve a viharsarki fociéletben. Szombaton 14 órától a hatodik helyen tanyázó Nagyszénás fogadja a tabellán közvetlenül előtte álló Békéscsaba 1912 Előre II. gárdáját, a 13. fordulóból elnapolt 90 perc pótlásán.

Bakulya Mihály

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

A felek pozíciója megtévesztő lehet, mivel a pontbeli eltérés jelentősnek mondható a lila-fehérek javára. Míg a házigazdák 13 egységgel az „alsóházat” vezetik, addig az előrés fiatalok 24 pontjukkal a mezőny első felét zárják, és amennyiben elkerülik a vereséget, helyet cserélhetnek a Mezőhegyessel.

Juhász Norbert, a Nagyszénás SE edzője: – Nem zártunk zökkenőmentes felkészülési időszakot, elég sok problémával küzdöttünk. Az egymás elleni első mérkőzésünkön izgalmas döntetlen született, most még nehezebb találkozóra számítok. A vendégcsapat a mérkőzés esélyese, de bízom benne, hogy sikerül pontot vagy pontokat szereznünk, igaz sérülések miatt akadnak kérdőjelek a kezdőt illetően.

Jakab Péter, a Békéscsaba 1912 Előre II. vezetőedzője: – A Kaposvár elleni ifjúsági bajnokit sikerült elhalasztanunk, így szinte valamennyi U19-es játékos rendelkezésemre áll a szombati nyitányon. A második csapat hat labdarúgójából ugyanakkor Kovács Máté, Mágocsi Bence és Farkas Ádám is sérüléssel bajlódik, az NB III.-as együttesből pedig csak egy kapusra számíthatunk. Ennek ellenére szeretnénk győzelemmel nyitni a tavaszt, illetve lezárni az őszt, mellyel előrébb léphetnénk a tabellán, illetve megmutathatnánk, hogy nem volt véletlen a fiataljaink jó szereplése a vármegyei teremkupán. A Szénás odahaza veszélyes ellenfél, ezt az előző találkozón is megmutatta, ezért óvatosnak kell lennünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában