Kajak-kenu

2024.02.13. 14:36

Héraklész felmérő Algyőn és Győrben

A fiatalabb békési kajak-kenus korosztály Algyőn, a serdülők és az ifjúságiak Győrben vettek részt a napokban Héraklész fizikai felmérőn

Gajdács Pál

A Vajda Attila Regionális Akadémia a hétvégén Algyőn megtartotta a szokásos év eleji Héraklész Fizikai felmérőt. Az U8-U14 közötti korosztályok versenyzőinek különböző feladatokban kellett jól teljesíteniük ahhoz, hogy megkapják az arany jelzést.

A Békési Kajak-Kenu Club és a békéscsabai egyesület versenyzői összesen 40-en utaztak el az év első felmérőjére. Korosztályonként díjazták a legjobbakat, a nyolc és kilenc évesek valamennyien kaptak oklevelet és csokit, az idősebbeknél pedig korosztályonként és nemenként a legjobb hat versenyző nyakába akasztottak érmet.

A Békési Kajak-Kenu Club legjobbjai: 2. Sajben Liza (U11). 4. Vigh Aliz (U12). 5. Baji Mónika (U11).

A 8-10 éveseknek hat feladatot kellett teljesíteniük, ezek között szerepelt megállás nélküli futás különböző távokon, 30 és 15 méteres sprint, rögzített karú függés, plank és netfit hasprés. A 11-14 év közöttiekre nyolc erőpróba várt a futások mellett, húzódzkodás, fekvőtámasz, netfit hasprés, illetve újdonságként ebben az évben bekerült side plank és a guggolás.

A különdíjak mellett sokan elérték az arany jelzést is, ami lényegében az elvárási szint feletti teljesítmény szimbóluma.

A békésiek serdülő és ifjúsági csapata – Balogh Balázs, Gyöngyi Vilmos, Cser Ivó és Zsákai Szabolcs – hétfőn Győrbe utazott a Héraklész fizikai felmérőre. A versenyzők a feladatokat az olimpiai sport parkban teljesítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában