Harcművészet

2024.02.05. 10:09

Hagyományos regionális erődemonstrációs edzés

A battonyai Barátság SE régóta motorja nem csak a Békés Megyei Harcművész Szövetségnek, hanem a Magyar ITF Taekwon-do Szövetségnek is! A Rádainé Rácz Róza elnök vezette egyesület, az edzők, Rádai Imre és Rádai Roland által versenyeket, szemináriumokat rendeznek a határ menti kisvárosban, pezsgő harcművész életet teremtve hosszú évtizedek óta.

Gajdács Pál

Forrás: Békés Megyei Harcművész Szövetség

 

Most is egy nagyon fontos és eseménydús képzést szerveztek, amiről Nagy László mester, a kétegyházi Dragon Taekwon-do Klub vezetője számolt be. Ebből kiderült, hogy február 3-án Máté Zoltán 7. danos nagymester, a Magyar ITF Taekwondo Szövetség alelnöke látogatott Battonyára, hogy megtartsa az immáron hagyományossá vált regionális erődemonstrációs edzését.
A régió tíz taekwon-do klubjának közel száz harcművésze érkezett a helyszínre, hogy közösen gyakorolja a bázistechnikákat, formagyakorlatokat, küzdelmi és önvédelmi fogásokat. A délelőtti edzés során a nagymester a bázistechnikák bemutatása mellett a színes öves formagyakorlatokat egységesítette. A tréning pörgős küzdelmi blokkal, virtuóz rúgás technikákkal folytatódott, amit Zsarkó Dániel Péter 5. danos nemzetközi mester, világbajnok sportoló vezetett.

Forrás: Békés Megyei Harcművész Szövetség


A hazai csapat büszkesége, a többszörös kick-box és taekwondo Európa- és világbajnok Mezei Nikolett, valamint edzője, Rádai Roland 4. danos nemzetközi mester különböző rúgáskombinációkat mutatott be rúgópajzsra. A foglalkozást Rusz István 5. danos nemzetközi mester, a Spárta Taekwon-do vezetője zárta, aki különböző ügyességi és képességfejlesztő gyakorlatokat tanított a jelenlévőknek.
Ebéd után következtek a fekete öves és nemzetközi mesteri formagyakorlatok. A gyakorlás és bemutató jó lehetőséget biztosított arra, hogy a mesterek megmutassák felkészültségüket a közelgő márciusi dan vizsga előtt. Az erődemonstrációs edzés záró részében Nagy László 4. danos nemzetközi mester, a Kétegyházi Taekwondo és Eleki Fuji Fight Team vezetője tartott önvédelmi edzést, ahol
a pusztakezes önvédelmi technikák mellett különböző stressz gyakorlatokat is kipróbálhattak a sportolók.
A szemináriumi hétvége keretében Máté Zoltán VII. DAN vizsgáztató előtt több klub sportolói tettek sikeres övvizsgát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában