Tótkomlós

2024.02.27. 09:50

Futócipőben ünnepelte születésnapját Goldring Jenő

Mindenki másként csinálja – mármint a születésnapját mindenki a kedve szerint s módon ünnepli. A tótkomlósi 63 éves férfi, Goldring Jenő nem a tortás, tűzijátékos örömünnepet választotta. Meglehetősen egyedi módon, egyedül, futva tette meg a 63 kilométert, s így vált emlékezetessé 2024. február 15. számára.

Csete Ilona

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy az ünnepelt, Goldring Jenő a jeles napon se volt egyedül: élete párja dokumentálta férje teljesítményét, kísérte, ahogy sok évtizede már közös mindennapjaikban is teszi ezt. Képeken láttuk, merre vitt az útja, személyesen viszont egy szintén sportos eseményen, a tótkomlósi Ice star run célállomásán találkoztunk az elmúlt hétvégén. Ő volt az, aki szinte minden lelkes befutót személyes ismerősként üdvözölt, s ő volt az, aki a futók nyakába akasztotta az érmeket.

Goldring Jenő, sport, futás, Tótkomlós
Goldring Jenő 63. születésnapját futva ünnepelte
Fotó: A szerző felvétele

A sporteseményen beszélgettünk, igaz, nem volt sok időnk, olyan sokan voltak és folyamatosan érkeztek minden irányból a sportemberek.

A sport mindig meghatározta az életét Goldring Jenőnek, aki 14 éves kora óta fut. Megismerkedve a hosszabb távokkal, 18 éves korától maratonokat fut. Arra most nem vállalkozott, hogy számításokat végezzen, mert e sok évtized alatt rengeteg távot teljesített...

– Belekóstoltam a még hosszabb, ultra távokba is. 100-140-160 kilométerek ezek. A leghosszabb, amit lefutottam, az a Bécs-Budapest táv volt – tette hozzá. Ezt még a harmincas éveiben futotta.

Elárulta, 60 éves kora óta, minden születésnapját futással ünnepli. 60 pluszosként 80 kilométer a leghosszabb, amit megtesz évente (kedvenc versenye a Baja-Szekszárd táv, a Korinthosz Ultratávú Futóverseny, ez a kedvence). Ezért is határozta el, idén, 63 évesen semmiség lesz a 63 kilométer. Ismert útvonalat választott tótkomlósiként helyi indulással.

– Hódmezővásárhelyre futottam, onnan Kardoskútra és vissza Tótkomlósra – mesélte. 

Az idén az Ultra Tisza-tó futóversenyen ott lesz, minden évben lefutja az ottani 65 kilométerét. Az Ultra Balatont (220 kilométert) pedig hárman futják idén is. S ha lesz még energia és szabad idő, akkor egy-két maratont is belefér a sportember idei naptárába.

Goldring Jenő, sport, futás, Tótkomlós
A futó leghosszabb távja napjainkban a 80 kilométer
Forrás: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában