Parasport

2024.02.22. 20:00

Érzékenyítő programon vettek részt a csabai középiskolások – videóval

Csütörtökön Békéscsabán, a Vandháti úti Esély Pedagógiai Központban tartottak a Magyar Parasport Napja alkalmából érzékenyítő programot. A rendezvényre több békéscsabai középiskolából érkeztek gyerekek.

Dinya Magdolna

Az esemény a békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére és közreműködésével, a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetsége és a Vandháti Diáksport Egyesület által jött létre. A program keretein belül több békéscsabai középiskolás lehetőséget kapott arra, hogy betekintést nyerjen a fogyatékosok sportéletébe. 

parasport, érzékenyítés, fogyatékosok
A diákok kipróbálhatták magukat különböző sportágakban. Fotó: Bencsik Ádám

Mihályi István gyógypedagógus testnevelő, és a Fogyatékkal Élők Békés Megyei Sportszövetségének titkára előadást tartott az érkező fiataloknak. Kitért a fogyatékosok sportolási lehetőségeire, a paralimpiára és hangsúlyozta a sport által teremtett közösség fontosságát. 

Elmondta, hogy jelentősnek tartják, hogy más középiskolás diákok megismerjék, a Vandháti úton lévő intézmény tanulóit, akikkel az életben bármikor találkozhatnak és a közös érdeklődési körön keresztül, a sport révén, közelebb kerüljenek egymáshoz. 

A gyerekeknek lehetőségük volt arra is, hogy megmérettessék magukat, és kipróbálják például a csörgőlabdát, sakkot, pingpongot, dartsot és a csocsót egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában