Labdarúgás

2024.02.04. 15:30

Az állandóság jellemzi a szénási csapatot

Szentesi gyakorló mérkőzéssel zárták a téli felkészülés második hetét a Nagyszénás SE labdarúgói. A Vármegyei I. osztályú bajnokságban 6. helyen álló kék-fehérek január 23-án láttak munkához, Juhász Norbert edző vezetésével heti szinten két gyakorlást közösen végeznek, egyet pedig mindenki egyénileg old meg.

Bakulya Mihály

Godár Györgyék tavasszal szeretnének többet kihozni magukból.

Fotó: Fotó: Bencsik Ádám

– Az alapozás első fele az állóképesség fejlesztését szolgálja, amit bár nem sok játékos kedvel, mégis elengedhetetlen alap. Létesítmények tekintetében behatároltak a lehetőségeink, ehhez kell alkalmazkodnunk és persze az időjáráshoz – újságolta a tréner, aki szerint a terhelés mértékét is a körülmények határozzák meg.
A kerettel kapcsolatban nincs változás, gyakorlatilag az őszi állományra támaszkodhat a szakember, bár reményei szerint az őszinél kevesebb gonddal kell majd megküzdeniük.
– Nem tekinthető bőnek a keretünk, ha kiesik két-három emberünk, az az eredményességre is kihatással van. Szokás szerint sok problémával küszködtünk ősszel, emiatt hellyel-közzel a helyünkön vagyunk a tabellán. Az első négy reálisan kiemelkedik, pici plusz hiányzott, hogy közelebb lehessünk hozzájuk – fogalmazott a tréner.
A szénási együttes egy meccsel kevesebbet játszott az őszi idény során, hiszen az Előre II. elleni hazai találkozót a tavaszi rajt elé hozták, így elsőként már február 24-én éles meccset játszanak. Addig pedig a szombati szentesi fellépéssel együtt háromszor lépnek pályára.
– A legpozitívabb az lenne, ha a keretünk kilencven százalékára minden hétvégén számíthatnék. Nem kétséges, hogy akkor az eredmények is jobban jönnének a közelgő évad folyamán – említette a tavaszi tervekkel kapcsolatban Juhász Norbert.

A csapat hátralévő programja
Február 10., szombat, ?: Békéscsaba UFC U19–Nagyszénás SE
Február 17., szombat, 10.00: Csongrádi TSE–Nagyszénás SE
Február 24., szombat, 14.00: Nagyszénás SE–Békéscsaba 1912 Előre II. (bajnoki)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában