Küzdősport

2024.02.07. 11:09

A sportolók nagyon készülnek, de kell a segítség

A Magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klubban nagy élet van. Gyerekeknek, felnőtteknek már javában zajlanak az edzések játékos és nagyon komoly formában is. A bajnok sportolók készülnek az áprilisi Európa-bajnokságra. Az elszántsággal, az erőnléttel, a technikai tudással nincs is gond, ám az anyagi háttér előteremtése a lengyelországi utazáshoz még kíván erőfeszítéseket sportolóktól, egyesületi vezetéstől, segítőktől egyaránt.

Csete Ilona

Priskin Ferenc speciális technikai törés közben

Forrás: BMH

Nagyon nagy veszteség érte a Corvin Taekwon-do Klubot Tamás József váratlan halálával. A civilek vezetője, edzője, a szakmai  munka irányítója hatalmas űrt hagyott maga után.

Lánya szellemiségben, hozzáállásban, példamutatásban édesapja nyomdokaiban jár. Átvette a sportklub irányítását, miközben maga is készül az Eb-re. Elmesélte, sportolóként és vezető edzőként is azt tartja szem előtt, amit apukája, Tamás József az edzőterembe érkezőknek kínált: megszerettetni a tömegsportot, korosztályoktól függetlenül, a mozgás öröméért befogadni bárkit. 

Tradicionális küzdelem.
Forrás: BMH

Közösséget építve tanítani e sajátos mozgásformát. Az SNI-s gyerekeknek is lehetőséget adni, a rászorulóknak, a tehetségeknek akár kitörési lehetőséget, esélyt kínálni Magyarbánhegyesen a sport biztosította lehetőségekkel.

Személyes példamutatásuk, eredményességük sok, fényes éremmel, kupával, bajnoki címmel alátámasztható (hiszen van Magyarbánhegyesnek Európa-bajnoki ezüst és bronz taekwon-dos csapata). Azért, hogy újabb fényesen csillogó érmekkel gyarapodjanak e küzdősport helyi képviselőinek a dicsőségfala, most nagyon kell a segítség is. Nem olimpiai sportágról beszélünk, támogatást nem kap a klub, csupán a szerény tagdíj a bevételük.

Lengyelországba, Lublinba kijutni a magyar ITF Taekwon-do válogatott tagjaiként, s ott április 17. és 22. között nevezéseket, szállást és ellátást fizetni s közben koncentráltan a küzdelmes meccseken remekelni, ahhoz bizony szükség van a négy tehetséges sportolónak anyagi segítségre, de nagyon.

Balról Priskin Ferenc, Tamás Boglárka, Tamás Tímea, Barta Dorina, Cseresznyés Lea, De Nusso Ricardo. A tavalyi Eb helyszínén a magyarbánhegyesiek.
Forrás: BMH

Esélyt és lehetőséget kapott az Európa-bajnokságon való részvételre Cseresznyés Lea (ifjúsági lány egyéni és csapat speciáltechnikai törés és formagyakorlat), De Nusso Ricardo (férfi egyéni és csapat küzdelem, csapat speciáltechnikai törés), Priskin Ferenc (férfi egyéni és csapat speciáltechnikai törés) és Tamás Tímea (női egyéni és csapat küzdelem, csapat speciáltechnikai törés).

Ők azok, akik viszik tovább egy dél-békési remek pedagógus, sportember,  V. danos taekwon-do mester, edző, Tamás József örökségét, a magyarbánhegyesi sporthagyományokat és magukra öltve a nemzeti színű mezt, nemzetközi szinten is öregbíteni kívánják településük, klubjuk jó hírnevét.

Aki teheti, támogathatja kijutásukat az alábbi számlaszámon: MHB BANK:53500827-10044489.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában