Szavaltak

2024.01.22. 19:54

Versfilmet készítettek a magyar kultúra napjára a csabai labdarúgó akadémián

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémiánál sajátos módon ünnepelték meg a magyar kultúra napját. A lila-fehér klub vezetői ez alkalomból felkérték néhány partnerüket, hogy szavalják el közösen Aranyosi Ervin Csak vidám című versét, amit filmre is vettek.

Bakulya Mihály

A társadalmi szerepvállalásról szóló cselekvési programja szerint az akadémia a társadalom felé is igyekszik pozitív példákkal nyitni. Az ott dolgozók fontosnak tartják, hogy a fiataljaik minél több színes eseményen vegyenek részt, illetve a közösségre nézve is hasznos tevékenységeket folytassanak, ezzel is árnyalva a labdarúgókról kialakult kedvezőtlen képet.

A céljuk az, hogy a többségi társadalom lássa, a srácok többek, mint egyszeri futballisták, a programokon keresztül pedig magukban a játékosokban is szeretnék megerősíteni ezt a gondolatot. A mostani versfilm is ebben a szellemben készült, a videóhoz pedig az akadémia játékosain kívül a Békéscsabai Rendőrkapitányság és a Békéscsaba 1912 Előre Zrt. képviselői egy-egy versszak elszavalásával csatlakoztak.

A versfilm elkészüléséhez új partner, a Békéscsabai Jókai Színház színésze, Kopanyicza András nyújtott elengedhetetlen segítséget számukra! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában