Gyász

2024.01.02. 20:22

Szegényebb lett a vármegyei labdarúgás, meghalt Nagy Mihály

Gyászol a Békés vármegyei labdarúgó társadalom. Méltósággal viselt, súlyos betegség után, életének 75. évében elhunyt Nagy Mihály, a szarvasi és a békési csapat ikonikus alakja. Ahogy mindenki ismerte, „Nagy Miska” játékosként, edzőként és technikai vezetőként hosszú évtizedeken keresztül volt az alappillére a viharsarki labdarúgásnak.

Bakulya Mihály

Nagy Mihály

Forrás: BMH

Ő volt az a játékos, aki a szarvasi csapat egyik fővárosi bajnoki mérkőzésén 10-es osztályzatot kapott a Népsport szakírójától, ami nem élvonalbeli játékosként csodaszámba ment. Az idősebbek még emlékezhetnek 50-60 méteres hajszálpontos indításaira, a fiatalabbak az edzéseken csodálhatták meg kivételes rúgótechnikáját. Intelligenciájának, hozzáértésének, éleslátásának és megfontoltságának ékes bizonyítéka, hogy Kovács Attila elnöksége idején személyes tanácsadója volt a Magyar Labdarúgó Szövetség akkori első emberének. Az ezredforduló táján irányította Békés megye válogatottját az Országos Ifjúsági Kupán, majd a selejtező megnyerését követően a Délkelet-Magyarországot képviselő csapatot vezette ezüstéremre a miskolci döntőben.
Az égi válogatottban régi ismerősök közé került, mi halandók pedig szegényebbek lettünk egy karizmatikus sportemberrel, emlékét megőrizzük!
Nagy Mihályt a Békési FC saját halottjának tekinti, végső búcsúztatását január 8-án tartják családi körben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában