Vándorkupa

2024.01.23. 14:11

Szarvason mérték össze ügyességüket a kadétok

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium és a szarvasi Honvédelmi Sportközpont január 18-án szervezett honvéd kadét lövész vándorkupát a doni katasztrófa 81. évfordulójának tiszteletére.

Dinya Magdolna

A résztvevők igazán kitettek magukért a versenyen

Fotó: Honvédelmi Sportközpont - Szarvas

A rendezvényen közreműködött a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 101. Területvédelmi Zászlóalja is. A verseny célja a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolák közötti baráti kapcsolatok elmélyítése és a versenylehetőség biztosítása volt. 

Az esemény méltóságteljes megemlékezéssel kezdődött, felidézve az 1943. január 12-én történt egyik legsúlyosabb magyar tragédiát. A versenyen a fiatalok légfegyverrel hajtották végre a lő-feladatot, a szarvasi Honvédelmi Sportközpont szakembereinek irányításával. Társprogramok részeként szerepelt a katonai közelharc, fegyverek szétszedése és összerakása, vívás, elsősegélynyújtás, valamint lézeres lövészet, ahol a résztvevő diákok különböző tudásokra tehettek szert. Az eseményre a Békés vármegyei Honvéd Kadét Program 7 iskolájának 59 kadétja gyűlt össze, akik nagy elkötelezettséggel vettek részt a megmérettetésen. A versenyszellem mindenkiben ott volt és a lőtéren igazi versenyhangulat alakult ki. 

Az egyéni versenyszámokban kimagasló eredmények születtek. A lányok között Ugrai Nikoletta győzött, a második helyet Brachna Boglárka, a harmadik helyet pedig Mrsán Rubina szerezte meg. 

A fiúk egyéni kategóriájában Pozderka Zsombor bizonyult a legjobbnak, míg a második helyet Friedmanszki Bence, a harmadik helyet pedig Szabó János érte el.

A csapat versenyszámban a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai szerezték meg a lövész vándorkupát. A második helyen a GYSZC Székely Mihály Technikuma, Szakképző Iskolája és Kollégiuma végzett, míg a dobogó harmadik fokára a Gál Ferenc Egyetem, Technikuma, Szakképző Iskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma állhatott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában