Jankay kuckó

2024.01.26. 12:23

Sportos program ovisoknak az iskola előtt

Gajdács Pál

Játékos feladatok

Forrás: BRSE

A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola az óvodások iskolaválasztása előtt minden évben egyedi programsorozatot tart „Jankay kuckó” néven. A tematikus napok közül az egyik a „Labdajátékok és Funny English” nevet kapta, melyre csütörtökön a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület is meghívást kapott. 

Minden alkalommal körülbelül 40-50 óvodás gyermek érkezik a szüleivel, hogy megismerkedjenek az iskolával, a tanárokkal és az iskolában elérhető speciális képzésekkel.

A rendezvényen a BRSE-t Rudnerné Sipos Hajnalka edző és Borbola István képviselte, az operatív igazgató pedig az alábbiakat osztotta meg a szülőkkel a helyszínen:

– Tavaly kezdődött az együttműködés a BRSE és a Jankay Iskola között, aminek keretében olyan sportosztály indult az iskolában, amely a labdajátékokra koncentrál. A sportosztályosok az alsó tagozatban heti kétszer járnak át dupla testnevelésórára a Békéscsabai Röplabda Akadémiára, az itt tanuló gyerekekre külön figyelmet szentelnek a békéscsabai sportklubok. A lányokat elsősorban a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, a fiúkat pedig a Békéscsabai Kosárlabda Klub fogja figyelemmel követni. Bízunk benne, hogy sok ügyes sportoló fog itt nevelkedni. Várjuk idén szeptembertől is azon gyerekeket, akik szeretnek mozogni és jó labdaérzékkel rendelkeznek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában