Röplabda

2024.01.08. 09:56

Ötödik helyen Mikusék

Négy győzelemmel és mindössze egy vereséggel az ötödik helyen fejezte be az Európa-bajnoki-selejtezősorozat első maribori tornáját az U20-as női válogatott, amely az alsóházi keresztjátékban a hétvégén először Luxemburgot 3:0-ra, majd az 5. helyért Csehországot 3:2-re verte.

Gajdács Pál

Forrás: hunvolley

Ugyan a csapat már a Luxemburg elleni mérkőzést követően biztosította helyét a második, áprilisi selejtezőkörben (a kiírás szerint a maribori torna 2–6. helyezettjei léphetnek majd pályára a következő selejtezőkörben), de a kiemelési szám szempontjából igencsak fontos volt a csehek elleni helyosztó is.

Kőnig Gábor szövetségi edző Luxemburg ellen több helyen is változtatott eddigi csapatán, de az addig is stabil kezdőnek számító békéscsabai Mikus Nina ismét játéklehetőséghez jutott és a cserék közé a másik csabai lányt, Gergácz Olgát is benevezték. A 3:0-ra (17, 20, 18) megnyert találkozón Mikus 2 pontot szerzett.
Csehország ellen óriási csatát vívott a magyar válogatott, amely az első és a harmadik szettet megnyerte, a másodikat és a negyediket elveszítette, hogy azután a rövidített ötödik felvonást már biztosan hozza. Mikus Nina ezen a találkozón is két ponttal és jó játékkal segítette a válogatottat, Gergácz Olga nem jutott szóhoz.
Magyarország-Csehország 3:2 (21, -19, 22, -22, 5). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában