Vívás

2024.01.01. 12:26

Összejött a gyulai vívóműhely apraja-nagyja

Ismét megrendezte hagyományos év végi versenyét a Gyulai SE vívószakosztálya december 28-án. A Pezsgő Kupán a klub egykori és jelenlegi párbajtőrözői álltak a pástra – írja a Gyulai Hírlap.

Bakulya Mihály

Egy mintaszerű találat Borombós Attilától. Fotó: Rusznyák Csaba/Gyulai Hírlap

Kurta Erzsébet, a vívószakosztály edzője elmondta, a 44. alkalommal megrendezett házibajnokságon 11 vívó állt pástra. Igen erős mezőny állt össze, hiszen a vívók között volt a tavalyi „bajnok” Friedrich Áron, az utánpótlás-válogatott Horváth Soma és a szenior magyar bajnok Borombós Attila is.
Az idei torna résztvevői ismét parádés asszókat mutattak be, a magas színvonalú párharcok után pedig Kurta Erzsébet és Friedrich Áron végzett az élen, mindkét vívó megvédte tavalyi aranyérmét.

A rendezvényen végén a gyulai vívócsalád tagjai családias hangulatban, közös beszélgetéssel és pezsgővel búcsúztak el az óévtől.

Végeredmény: Nők: 1. Kurta Erzsébet, 2. Lengyel Lilla, 3. Iszáka Andrea. Férfiak: 1. Friedrich Áron, 2. Lipták Tamás, 3. Horváth Soma és Varga Henrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában