Kick-box

2024.01.18. 14:41

Megtartották az évet lezáró és évet előkészítő közgyűlést Budapesten

Budapesten, a BOK Sportcsarnok Melbourne termében rendezték meg a minap a Magyar Kick-box Szövetség 2023 évet lezáró és 2024 évet előkészítő közgyűlését. Galambos Péter elnök általános beszámolót tartott a versenyekről és az eredményességről.

Gajdács Pál

A WAKO Végrehajtó Bizottságának tagja és a Sportolói Bizottság elnöke, Mórádi Zsolt az Egyesült Államokból jelentkezett be és számolt be a legfontosabb döntésekről.

A következő részben a szövetségi edzők beszámolója következett. Csikós Péter (point-fighting), Juhász Gábor, Olasz Attila (light-contact, kick-light) és az orosházi Contact KTSE vezetője, Puravecz Péter (formagyakorlat) nem csak az örömteli eredményekről, hanem a problémákról is beszélt részletesen.

A magyar utánpótlás és felnőtt válogatott erőn felül teljesített, ezt többek között a felszólaló Király István alelnök, a WAKO európai elnöke, a WAKO világszövetség alelnöke is igazolta.

Galambos Péter az elnökség több határozatát ismertette. Változnak a klubtagdíjak, a regisztrációs díjak. Szigorodnak a versenyekre nevezés feltételei.

Szabó Gábor, a bírói bizottság elnöke a világversenyek bíráskodását elemezte gyakran kritikus hangnemben. A magyar versenybírók az átlagnál jobban teljesítenek, a működésüket legtöbbször dicsérik.

A közgyűlés a versenynaptár pontosításával zárult. Magyarországon 2024-ben két rangos nemzetközi WAKO kick-box versenyt rendeznek. Megrendezik a hagyományos Budapesti Világkupát, míg augusztusban szintén a fővárosban, a BOK csarnokban rendezik meg az utánpótlás világbajnokságot. 

Békés vármegyében két viadalra kerül sor. Február 10-én Battonyán a Barátság Kupa nyílt ITF taekwon-do országos versenyen, míg március 9-én Békéscsabán, a városi sportcsarnokban az általános és középiskolás kick-box diákolimpia döntőjén szurkolhatnak a nézők.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában