Sportlövészet

2024.01.26. 11:24

Középiskolás lövészversenyt szerveztek Békéscsabán

A Békéscsabai Szakképzési Centrum és Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés vármegyei szervezete támogatásával szervezték meg a lövészverseny első fordulóját. Ez a megmérettetés nagyon népszerűvé vált az elmúlt években a fiatalok körében.

Dinya Magdolna

A versenyzők igazán kitettek magukért.

Forrás: Facebook

A Magyar Tartalékosok Szövetség (MATASZ) haditornáinak fontos része a légpuska lövészet. Pár évvel ezelőtt középiskolás lövészversenyt rendeztek a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) támogatásával. A sikert látva a következő évben már több fordulót is szerveztek a BSZC tagiskoláinak a részvételével. A mostani tanévben pedig Békéscsaba összes középiskolájának meghirdették a versenyt. Az első forduló a BSZC Trefort Ágoston iskolájában volt, ahol nyolc csapat mérkőzött meg egymással. 

Az első forduló eredményei

1. BSZC Vásárhelyi Pál technikum és Kollégium

2. BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

3. BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium

4. BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

5. Szlovák Gimnázium és Általános Iskola

6. Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, BSZC Kemény Gábor Technikum és Szakképző Iskola

8. BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium

A BSZC és a MATASZ Békés vármegyei szervezete minden évben nagy hangsúlyt fektet a sport és a versenyzés támogatására, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján született meg a döntés a verseny további bővítésére. A lövészverseny második fordulóját február 20-án fogják megrendezni a BSZC Kemény Gábor Technikumban.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában