Cselgáncs

2024.01.30. 10:28

Kirobbanó formában Sóczó Rebeka

A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesületből három versenyző indult nagy esélyekkel a szombaton Budapesten megrendezett felnőtt és junior országos rangsorversenyen, melyen 38 egyesület 106 judósa lépett tatamira.

Gajdács Pál

Szentandrászki Gréta (balról), Horban Artem, Gyáni János edző és Sóczó Rebeka

Női -70 kg-ban Sóczó Rebeka kirobbanó formát mutatott a verseny során, esélyt sem hagyva ellenfeleinek. Rebeka gyorsan hajtott végre ippon értékű technikákat ellenfelein, mérkőzései során összesítve alig fél percet töltött a küzdőfelületen. Gyáni János tanítványa korábbi riválisát is legyőzve lett a súlycsoport legjobbja és felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Női -63 kg-ban az egyesület junior válogatottja, Szentandrászki Gréta képviselte a csabai klubot. Első két mérkőzésén magabiztosan irányított, egy percen belül hajtott végre ippon értékű technikákat ellenfelein, ezzel kvalifikálta magát az elődöntőbe. A fináléba kerülésért folytatott küzdelem kiegyenlítetten zajlott két-két intéssel, majd a bíró Grétának ítélte a harmadikat, így végül a bronzéremért küzdhetett. Az utolsó találkozóját végig a csabai lány irányította, majd ippont érő leszorítással felülmúlta vetélytársát, megszerezve ezzel a bronzmedált.

Férfi -66 kg-ban az egyesület ukrán versenyzője, Horban Artem új súlycsoportban állt tatamira. Első mérkőzését határozottan irányította, majd az aranypontért ipponnal győzött. Az elődöntőben riválisával technikás küzdelmet folytatott, pontot érő akcióját a bírók nem adták meg, így itt is arany ponttal folytatódott a mérkőzés. A hosszas küzdelem során hibát vétett, így végül bronzéremért küzdhetett tovább, végül a fiatal tehetség pontszerző ötödik helyen zárt. 

A verseny összesített éremtáblázatában a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesületből 38 egyesület közül az előkelő 6. helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában