Vívás

2024.01.24. 11:09

Kevesebb edzéssel is a tizenhat között a békéscsabai Bencsik Anna a junior ob-n

A párbajtőrözők hagyományosan korán kezdik a versenyévet, de pontosabb, ha úgy fogalmazunk, az új esztendő küszöbét átlépve, igazából meg sem szakítják. A hétvége a fővárosban találta a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia pengeforgatóit, akik a junior korosztály országos bajnokságán vettek részt. Békésből négy vívó képviselte a klubot.

Gajdács Pál

A fiúknál Tóth Marcellnek nem volt szerencséje. Kellemetlen ellenfeleket kapott és több egy tuson múló, szoros vereséget szenvedett. Az egyetlen győzelme nem volt elég a csoportból való továbbjutáshoz, végül a 123. helyen végzett a 147 induló közül.

A lányoknál mindhárom csabai sikeresen vette a csoportkör küzdelmeit. Bencsik Annának és Dékány Viktóriának nem kellett vívni a 64 közé kerülésért, Kovács Emesének viszont igen, és tapolcai ellenfele megálljt parancsolt számára. A 32 közé jutásért Dékányt az MTK-s Csendes állította meg. Bencsik Anna viszont az érdi Hajdú, valamint a tapolcai Tarsoly legyőzésével bejutott a legjobb 16 közé, itt a honvédos Szilárdtól vereséget szenvedett.

A versenyt az AVA korábbi vívója, jelenleg a Honvéd színeit képviselő Gachályi Gréta nyerte.

Az AVA helyezettjei. Junior egyéni (110 induló): 13. Bencsik Anna, 40. Dékány Viktória, 65. Kovács Emese.

A békéscsabai női csapatot az egyéni eredmények alapján előzetesen a 8. helyre rangsorolták a 14 induló csapat között.

Szereplésükre nem lehet panasz, hiszen a két vereség mellett két asszót megnyertek. Kezdésként a Ludovika ellen 45:41-re győztek, majd a negyeddöntőben a Honvéd következett és esélyesebbként 45:31-re diadalmaskodott. A mérkőzés közepéig jól tartotta magát a csapat, viszont onnantól kezdve érvényesült a papírforma. Az 5–8. helyért a Pécs elleni asszóban Kovács Emeséék nem találták az ellenszert és végül 45:32-es vereséget szenvedtek, pedig ez a mérkőzés lehetett volna szorosabb, sőt, akár hozhatott volna más eredményt is. A nap utolsó párharcában azonban győzött az AVA (45:35) a Tapolca ellen, ami a 7. helyet jelentette.

– Összességében nagyon sikeres hétvégén vagyunk túl. Bencsik Annától nagyon szép eredmény az egyéni tizenharmadik és a csapat hetedik hely. Főleg annak fényében, hogy a lányok tavaly szeptemberben kezdték meg egyetemi tanulmányaikat és nagyon kevés edzés van a hátuk mögött az utóbbi félévben – méltatta versenyzői teljesítményét Mecskó Áron, az AVA edzője. G. P.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában