Kézilabda - NB I./B

2024.01.20. 10:58

Hasznos bajnoki főpróba Budaörsön

Három napon belül a második tesztmérkőzését játszotta a február eleji NB I. B-s pontvadászat nyitányra készülő békési férfi csapat. Padla József alakulata azok után, hogy szerdán Dabason ért el döntetlent, péntek este a bajnoki rivális, Budai Farkasok otthonában lépett pályára.

Bakulya Mihály

Árpási Patrik gólerős játékot nyújtott

Fotó: Jenei Péter

Az edzők megállapodása alapján kétszer 35 perces félidőket játszottak a csapatok. A hazaiak vették fel hamarabb az „üzemi hőfokot”, ennek eredményeként a 10. percre 6–3-as vezetésre tettek szert. A folytatásra játékba lendültek a látogatók is, akik eredményes támadásokat vezetve 8–8-nál  kiegyenlítettek. A félidő második fele szoros csatát hozott. Hol a házigazdáknál volt a minimális fór, hol egyenlő volt az állás, a békésiek minden budai gólra válaszolni tudtak, a fordítás azonban egyszer sem jött össze.

Egy ideig a szünet után is fej-fej mellett haladtak a felek. A vendégek először vették át a vezetést, ám ez az állapot nem bizonyult tartósnak, mert a Farkasok egy hét-egyes szériával a 43. percre 30–25-re módosították az eredményt. Innen már csak két-három találatnyi különbségre tudott visszazárkózni a vendégcsapat, ennél közelebb nem engedte a hazai gárda. Összességében egy nagy tempójú, hasznos találkozót vívtak a felek, amely sok kiállítással társult.

A BFKC február 3-án hazai környezetben a Rákosmente ellen kezdi meg a tavaszi bajnoki szereplését.

Budai Farkasok–Optimum Solar-Békési FKC 41–37 (20–20)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Budaörs, 50 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.

Békés: Takács 1 – Kepess 2 (1), Haszilló 1, Laufer 4, Árpási 9, Mezei 2, Fedor. Csere: Borbély 1 (kapus), Horváth L. 5 (1), Kovács Sz. 2, Novák Zs. 3, Varsandán 3, Balogh B. 3, Sütő 1. Edző: Padla József. A Budai Farkasok legjobb góldobói: Kovács Á. 6, Vuleta 4, Hutvágner Á. 4 (3), Bendicsek 4.

Kiállítások: 14, ill. 16 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában