Kick-box

2024.01.09. 17:47

Díjeső a legjobbaknak

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület kick-box szakosztályának Point-Fighting csoportja a minap megtartotta évzáró, egyben évnyitó rendezvényét, melynek idén is a békéscsabai Tréning Center adott helyet.

Gajdács Pál

Debreczeni Team

A rendezvényt megtisztelte Csányi Illés önkormányzati képviselő, akit a csapattagokkal és az őket kísérő szülőkkel, hozzátartozókkal együtt köszöntött Debreczeni Dezső VI. Dan-os mester, a csapat vezetője. A megjelent több mint száz főnek elmondta, hogy az idén 15 éves Debreczeni Team több mint 10 éve tartja meg ezt a rendezvényt.

Elmondta, hogy a Lakótelepi SE kick-box szakosztályán belül a Debreczeni Team a legnépesebb csoport, ami az elmúlt évben stabilan tartotta taglétszámát és az ország második legnagyobb pointh-fighting csapata. 

– Csapatunk az elmúlt évben negyvenegy napot töltött versenyzéssel – mondta a csapat vezetője. – Tizenhét hazai és nemzetközi viadalon vettünk részt, amihez 27 330 kilométert utaztunk és összesen 141 arany, 137 ezüst és 262 bronz érmet gyűjtöttek össze versenyzőink a kontinensünk számos pontjáról.

A megszerzett medálok közül a legértékesebb a Törökországban kiharcolt utánpótlás Európa-bajnoki 4 arany, 7 ezüst és 6 bronzérem, valamint a Portugáliában begyűjtött felnőtt világbajnoki két bronzérem és két ígéretes ötödik helyezés.

Debreczeni Dezső kiemelte, hogy csapatukat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége számos elismerés mellett a sport kategóriában a Békés Vármegyei Príma Díjjal jutalmazta, amire méltán lehetnek büszkék a csapat korábbi és jelenlegi tagjai egyaránt, hiszen ez a díj egy hosszú, másfél évtizedes töretlen kitartásnak és nagyon sok munkának az eredménye.

Debreczeni Team

A csapat vezetője köszönetet mondott az önkormányzatnak, Csányi Illés képviselőnek, Szarvas Péter polgármesternek és a város vezetőinek, akik támogatásukkal teremtik meg a lehetőséget a kimagasló versenyeredmények eléréséhez. Megköszönte Shihan Gregor Lászlónak, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnökének, Opauszki Dávidnak, Viczián Dánielnek, a támogatóknak, segítőknek és a szülőknek az erkölcsi és anyagi támogatást, ami nélkül nem tudna működni a csapat. 

Debreczeni Dezső kiemelte versenyzői áldozatos munkáját akik mindenhol legjobb tudásuk szerint álltak helyt és teljesítették a 2023-as évre kitűzött célokat. 

Átadták a „Legkiemelkedőbb Eredménnyel Rendelkező Versenyzői” vándorkupákat, amit több kategóriában, 11 versenyző vehetett át. A legeredményesebb felnőtt versenyző Opauszki Dávid, a legeredményesebb lány Debreczeni Frida, a legeredményesebb fiú Malatyinszki Bendegúz lett. A junior korosztály legjobbja elismerést Petró Lili és Viczián Dániel érdemelte ki. A kadet 2 kategóriában Jancsó Lili és Matuska Máté, míg kadet 1-ben Debreczeni Lilla és Szikora Bence, a gyerek korosztályból Fábián Kira és Tóth Kevin kapta meg a vándorserleget.

A 2023-as versenyszezonban elért „Kimagasló Eredményükért” díjazásban részesült Pántya Réka, Peregi Botond, Petró Laura és Petró Bálint, de elismerték az utánpótlás magyar kick-box válogatottba delegált tagjait is.

Szó esett az idei feladatokról és lehetőségekről is. Célként a minél több viadalon való részvételt jelölték meg, hiszen minden lehetőséget ki kell használni a versenyzésre, mert a ranglista pontok megszerzésén kívül ez szolgálja legjobban a felkészülés folyamatos kontroll alatt tartását. A világ csapatai is keményen dolgoznak, rohamléptekkel fejlődnek. Az idei év legfontosabb hazai versenye az ősszel esedékes utánpótlás kick-box világbajnokság lesz, amelyre a Debreczeni Team a lehető legtöbb versenyzőt szeretné kvalifikálni.

– Idén minden nehézség ellenére is tesszük majd a dolgunkat. Rengeteg örömteli feladat áll az egyesület, a csapat, az edzők, versenyzők és a szülők előtt – mondta Debreczeni Dezső. 

A beszámolót vacsora, majd jó hangulatú, kötetlen beszélgetés követte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában