Tenisz

2024.01.09. 10:14

Bondár Anna túl az első selejtezőkörön Melbourne-ben

Bondár Anna sikerrel vette a selejtező első fordulóját az ausztrál nyílt bajnokságon. A viharsarki származású játékos két szettben győzte le ázsiai ellenfelét. 

Bakulya Mihály

Bondár Anna (11.)–Hszie Szu-vej (tajvani) 7:6 (7-3), 6:4

Fotó: Gabriel Monnet

Az eredeti tervek szerint hétfőn rajtolt volna el az év első Grand Slam-tornájának kvalifikációja, ám a melbourne-i esőzések miatt a szervezők törölték az aznapi programot.

Keddre kisütött a nap, és a szeghalmi Bondár Anna (WTA-118.) 29. kiemeltként a tajvani Hszie Szu-vejjel csapott össze (717.). A 38 esztendős ázsiai hölgy a ranglistás helyezésére rácáfolva szívósan küzdött és 3:3-nál sikerült elnyernie Anna adogatójátékát. Már a szettért szervált 4:5-nél, de az első számú magyar játékos fogadóelőnyhöz jutott és visszabrékelt, ezzel tiebreak-re mentve a játszmát, ott pedig már lényegesen jobban koncentrált ellenfelénél.

Előnye birtokában nyugodtan játszott a Hajdúszoboszlói SE versenyzője, Hszie Szu három bréklabdát hárított az első gém során. A folytatásban mindkét teniszező viszonylag stabilan hozta adogató játékát. Annának 4:4-nél jött össze a brék és egy küzdelmes utolsó gémmel lezárta az 1 óra 37 perces mérkőzést.

A selejtező második fordulójában a szabadkártyás ausztrál Ivana Popovic (545.) ellen lép pályára, aki a horvát Tena Lukast (225.) búcsúztatta. A találkozót a tervek szerint szerdán rendezik.  

Eredmény, selejtező, 1. forduló:

Bondár Anna (11.)–Hszie Szu-vej (tajvani) 7:6 (7-3), 6:4

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában