Tenisz

2024.01.12. 09:57

Bondár Anna nem bírt az orosz tinivel

Az utolsó selejtező forduló jelentette a végállomást Bondár Anna számára Melbourne-ben, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A szeghalmi játékos a péntek éjszakai találkozóján két szettben maradt alul az orosz Alexandra Kornyejevával (WTA-180.) szemben.

Bakulya Mihály

Bondár Annának a saját adogatójátékaival gyűlt meg leginkább a baja

Pedig jól indult a meccs a Hajdúszoboszlói SE versenyzője számára, hiszen már az elején elnyerte ellenfele adogatójátékát. Bár az ifjú orosz visszabrékelt, nyomban ezután két labda állt Anna rendelkezésére, hogy visszaállítsa a lépéselőnyt. A fokozatosan játékba lendülő Kornyejeva hárította ezeket, 3:3-as állásnál pedig kihasználta a negyedik bréklabdáját, ami teljesen visszavetette a 11. kiemelt sárréti lányt, aki már pontot sem csinált ebben a szettben. A folytatás is a 17 esztendős rivális akarata szerint alakult, igaz 0:2-ről még visszajöhetett volna a világranglista 118. helyén álló legjobb magyar játékos, de négy bréklabdával sem tudott élni. Aztán 1:4-ről ismét megpróbált visszakapaszkodni. Elrabolva ellenfele szervagémjét, 3:4-re szépített, ennél közelebb azonban nem jutott, mert az orosz rögtön viszonozta ezt, majd a saját adogatójátéka során két brékpontot hárítva, a második meccslabdáját kihasználva, lezárta az 1 óra 22 perces csatát.

Bondár Anna szereplése ezzel még nem ért véget Melbourne-ben, hiszen párosban mindenképpen játszik jövő héten, de kedvező esetben – szerencsés vesztesként – még „szingliben” is lehet esélye a főtáblára. 

Eredmény. Selejtező, 3 forduló:
Bondár Anna (11.)–Alexandra Kornyejeva (orosz) 3:6, 3:6

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában