Tenisz

2024.01.01. 10:22

Bondár Anna nagyszerű belépője

Remek győzelemmel kezdte az újévet az Ausztrál Openre készülő Bondár Anna. A világranglista 118. helyén jegyzett szeghalmi sportoló Canberrában versenyez ezekben a napokban, a 164 ezer dollár összdíjazású keménypályás Challenger tornán.

Bakulya Mihály

Bondár Anna jó játékkal búcsúztatta a világranglistán előtte álló ellenfelét. Fotó: MTI

A 32-es főtábla első körében a nála két hellyel előrébb jegyzett kolumbiai Emiliano Arango várt rá, akit 76 perces csatában múlt felül. Az első szett során különösen a fogadó játékokban volt topon a Hajdúszoboszlói SE 26 esztendős játékosa. A három évvel fiatalabb közép-amerikai lány csupán egyetlen szervagémet tudott nyerni. A második játszmát is hasonló elánnal kezdte Anna, akinek a játékára jó hatással volt a decemberi versenyszünet. Már 4:0-ra vezetett, az ellenfele csak a meccs finisében tudta két adogatójátékát begyűjteni.
A következő fordulóban az ausztrál Astra Sharma (WTA-125) és a negyedik kiemelt brit Jodie Burrage (WTA-99.) találkozó győztese vár a magyar teniszezőre.
Eredmény. Egyes, 1. forduló:
Bondár Anna–Elimiano Arango (kolumbiai) 6:2, 6:2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában