Atlétika

2023.12.29. 12:19

Vébé az U20-asoknak, Eb az U18-asoknak

Az utánpótláskorú atléták 2023-ban három korosztályos kontinensversenyen voltak érdekeltek, és mindhárom világeseményről kitűnő eredményekkel térhettek haza.

Gajdács Pál

Kovács Alexandra

A maribori Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) kilenc érmet szereztek (ebből a békéscsabai Kovács Alexandra az 5000 méteres gyaloglásban egy szépen csillogó aranyat), a jeruzsálemi U20-as Európa-bajnokságról hét medáliával tértek haza, az espoói U23-as kontinensviadalon pedig öt alkalommal álltak dobogón.

2024-ben két komolyabb verseny vár az utánpótláskorú atlétákra, melyből az egyik világbajnokság. Az U20-as korosztály augusztus végén Peru fővárosában, Limában vesz részt világbajnokságon.

Tóth Sándor, a Kopp Békéscsabai AC igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy szeretnének megharcolni a részvételért, Zahorán Milánnak az 1500 méteres síkfutásban, Kovács Alexandrának az 5000 méteres gyaloglásban lehetnek kijutási esélyei.

Az U18-asok számára jövő júliusban Besztercebánya ad otthont az Európa-bajnokságnak. 2022-ben a válogatott négy ezüst- és egy bronzéremmel zárta az U18-as Eb-t Jeruzsálemben, a korosztály kontinensviadalának történetében ez volt a legtöbb magyar dobogós helyezés.

A békéscsabaiak a kontinensversenyre is szeretnének atlétákat delegálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában