Akadémia

2023.12.21. 06:28

Tíz család karácsonya válik szebbé

Jótékonysági átadó ünnepséget tartott a Békéscsaba 1912 Előre SE-Békéscsaba Labdarúgó Akadémia december 20-án. A Kórház utcai stadion sajtótermében a klub az egyszülős családokat látta vendégül.

Beol.hu

Szarvas Péter polgármester is segédkezett az átadón

Fotó: Bencsik Adam

 

A lila-fehér egyesületet a budapesti Egyszülős Központ kérte fel a „Sportolók az egyszülősökért” elnevezésű karácsonyi jótékonysági program szeretetnagykövetének. A központ programjának keretében ebben az évben a sportszervezeteken és sportolókon keresztül 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot leptek meg egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal. 

Az Előre SE, illetve az akadémia abban a megtisztelő feladatban részesült, hogy tíz család számára varázsolhatta szebbé a karácsonyt. A klub képviselői december 14-én Budapesten vették át az ajándékokat rejtő dobozokat, amelyeket egy családias légkörű ünnepség keretében nyújtották át a központ által kiválasztott családoknak. 

Az átadáson jelen volt Szarvas Péter polgármester, dr. Kovács Mihály, az Előre SE elnöke és Pásztor József, a lila-fehér klub felnőttcsapatának egykori játékosa és edzője.  Az ünnepséget Sebők Márta köszöntő szavai nyitották meg, majd Bartyik Gitta karácsonyi története hozta közelebb az ünnep hangulatát.  A délután folytatásában a köszöntők hangoztak el, amelyben Szarvas Péter és dr. Kovács Mihály üdvözölte az egyszülős családokat. A város polgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy az adventi időszakban jóval több a jótékony kezdeményezés, amely az olyan családoknak kiemelten fontos, ahol egy szülő neveli fel a gyermekét.  

– Biztos vagyok benne, hogy az egyszülős családok számára jól jön, jól esik egy ilyen ajándékcsomag karácsony közeledtével kicsit megédesítik, boldogabbá teszik a csomagok a karácsonyt. A családoknak kívánok meghitt ünnepeket, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémiának pedig nagyon szépen köszönöm, hogy felvállalta ezt a vezető szerepet Békés megyében – fogalmazott Szarvas Péter. 

Dr. Kovács Mihály elmondta, az egyesület új alapokra helyezte marketing tevékenységét, amelyben a szakemberek egy társadalmi szerepvállalásról szóló cselekvési tervezetet dolgoztak ki. A tervezet három alappillérre épül, amelyben prevenció és a társadalmi megítélés mellett a társadalmi szerepvállalás is hangsúlyt kap. Az Egyszülős Központ felkérése is ennek jegyében érkezett, az akadémia pedig szívesen állt a kezdeményezés mellé. 

Az ünnepség zárásaként a Békéscsaba 1912 Előre SE-Békéscsaba Labdarúgó Akadémia minden egyszülős családnak egy-egy emléklappal kedveskedett, majd az ajándékdobozok átadása után állófogadással vendégelte meg vendégeit. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában