Kézilabda

2023.12.08. 12:56

Romániai tornán szerepel a Békéscsabai ENKSE

A világbajnokság miatti bajnoki szünetet kihasználva a Békéscsabától 500 kilométerre elterülő 70 ezres romániai Olt megyei városba, Slatinába utazott az NB I.-es TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE női együttese, hogy egy háromnapos négycsapatos felkészülési tornán vegyen részt. Rác Sándor csapata csütörtökön a román első ligás CSU Stiinta Bucuresti csapatával mérte össze a tudását. A lila-fehérek az első félidő után még négy góllal vezettek, ám a találkozót 30–27-re a bukarestiek nyerték meg.

Gajdács Pál

Gyimesi Kitti

Fotó: Bencsik Ádám

Jól kezdtek a békéscsabaiak, mivel 20 perc játék után már 12–4-re vezettek. Rác Sándor edző ezután azoknak a játékosoknak is lehetőséget adott, akik a bajnoki mérkőzéseken kevesebbet voltak a pályán. A kapusok egyenlő arányban elosztva 20-20 percet álltak a kapuban. A szünetig felzárkóztak a románok, majd a második félidőben ledolgozták a hátrányukat és a vezetést is átvették. A viharsarki csapatnál egyre több hiba csúszott a támadásokba, és védekezés sem volt már tökéletes.

A békéscsabaiak pénteken este a román II. osztályban feljutó, első helyen álló házigazda CSM Slatinával csapnak össze, a torna zárómérkőzésén pedig szombaton magyar idő szerint 9 órakor az I. ligás HC Zalau lesz az ellenfél.

TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE-CSU Stiinta Bucuresti (román) 30–27 (16–11)

Nemzetközi felkészülési torna, Slatina. Békéscsaba: Pásztor B. – Horváth G. 4, Gyimesi 3, Román 5, Mayer 1, Török 2, Szondi 5. Cs.: Szabó D., Madera-Domokos (kapusok), Aranyi, Jovicsevics 2, Kukely K. 2, Termány, Csáki 1, Sándor, Bencsik 2. Vezetőedző: Rác Sándor. A Bukarest legjobb dobója: Csavlovics 6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában