Súlyemelés

2023.12.12. 15:13

Mitykó Veronika a világkupán

Súlyemelés A békéscsabai U23-as Európa-bajnok Mitykó Veronika és a szegedi Nagy Péter személyében két magyar is szerepel a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) e heti, katari Grand Prix-versenyén, amely az ötödik állomása a párizsi olimpiára kvalifikáló, hét viadalból álló sorozatnak. Mitykó szerdán lép színre a 87- kg-ban Dohában.

Gajdács Pál

Mitykó Veronikai a dohai világkupán

Fotó: Für Henrik

Mitykót idehaza az év legjobb női súlyemelőjének választották, szerdán lép színre a dohai GP-n a 87 kilogrammosok kategóriájában. A magyar emelő megpróbál minél jobb összetett eredményt elérni, mert még nem tett le arról, hogy – noha igen kicsi rá az esély – kijusson a jövő nyári ötkarikás játékokra. Erre amúgy még két lehetősége kínálkozik, az egyik az IWF naptára szerint februárban, Szófiában esedékes Európa-bajnokság, a másik a március végi-április eleji utolsó kvalifikációs esemény, a thaiföldi világkupa.
Bökfi János, a 23 éves Mitykó edzője tanítványa útnak indulása előtt azt mondta, hogy Dohában a cél minél közelebb jutni a 220 kilogrammhoz összetettben, aminél amúgy a számítások szerint még jó pár kilóval több szükségeltetik a párizsi repülőjegy megszerzéséhez. A mostani GP-n szakításban 102 kilós országos felnőtt csúcsot terveznek, lökésben pedig majd az első fogásnem eredményéhez igazítják a teljesítendő feladatot. Bökfi elárulta, hogy edzésen simán ment már a 98 kiló, bízik benne, hogy a Grand Prix-n a 102 is sikerülni fog, s már nem gondolja lehetetlennek, hogy a jövő évi Eb-n összetettben összejön a 225 kiló is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában