Futsal

2023.12.20. 11:44

Folytatódott a kapcsolat

Gajdács Pál

A mezőberényi csapat Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen egy 4+1-es futsaltornán vendégeskedtek a napokban a Berényi Gyermek FC fiatal labdarúgói, aki a helyi sportiskola által megrendezett nyolccsapatos Szász Albert-emléktornán léptek parkettra.

Kajlik Pétertől, a mezőberényi delegáció vezetőjétől megtudtuk, hogy a marosvásárhelyiekkel való kapcsolatuk több mint három évtizedes múltra tekint vissza, s bár a utoljára még a COVID előtti időkben jártak a Maros menti városban, a helyiek nagy szeretettel fogadták a mezőberényi vendégeiket.

– Nagy örömmel mentünk el Marosvásárhelyre, kiváló ellátásban részesítettek bennünket – mondta Kajlik Péter. – A kisebbek, a Benyovszki Róbert edzette U13-as csapatunk szerepelt a futsaltornán, amely végül a nyolcadik helyen végzett. A csapat a Békés vármegyei Bozsik sorozatban nagyszerűen szerepelt, ám ez a romániai tornán még kevésnek bizonyult. A gyerekeknek ez volt az első nemzetközi megmérettetésük, még meglehetősen bátortalanok voltak. Ugyanakkor a torna nagyon hasznosnak bizonyult, sokat tanulhattunk, mert kiváló csapatokkal mérkőzhettünk meg. A döntőt a Marosvásárhelyi sportiskola két taktikus, technikás két csapata játszotta.

A marosvásárhelyi–mezőberényi kapcsolat itthon folytatódik, ugyanis a sportiskola U13-as csapatát már benevezték a Farsang Kupa február 3-ai tornájára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában