Labdarúgás - Vármegyei II./A

2023.12.23. 12:26

Csalódottak az ősz miatt a gyarmatiak

A Vármegyei II./A osztályú bajnokság félidejében csupán a sereghajtó Mezőkovácsháza csapatát tudhatja maga mögött a tabellán a Füzesgyarmati SK II. csapata.

Bakulya Mihály

A gyarmatiak közel álltak a pontszerzéshez a dobogóról éppen csak leszoruló Dévaványa otthonában is

Fotó: Erdős Csaba

A piros-fehérek második számú alakulata köztudottan a helyi nevelésű idősebb és ifjabb labdarúgók „játszótere”, illetve itt kapnak lehetőséget azok a fiatalok is, akik nem férnek az NB III.-as alakulat padjára sem az adott hétvégén.

Ehhez mérten a 13 bajnoki meccsen megszerzett 13 pont nem tűnik soknak, bár a mezőny tömörsége miatt tavasszal a középmezőny sincs elérhetetlen távolságban.

– Csalódással tölt el, hogy nem tudtuk teljesíteni a kitűzött célt, hiszen az első nyolcba vártam a csapatot a játékosok képessége alapján. Sajnos az elmúlt félévben sem tudtunk teljes mértékben előrelépni, köszönhetően az edzésmunka és több más hiányosságnak. Pozitívum ugyanakkor, hogy az utánpótlásból felhozott, rutintalan fiataljaink megállták a helyüket a felnőttek között és nem lógtak ki a sorból – hangzott Fábián Ottó edző gyors értékelése.

A szakember azokat a találkozókat is számba vette, amelyek valamilyen okból emlékezetesek maradtak számára.

– A legszívesebben a mezőberényi mérkőzésünkre emlékszem vissza, ahol háromgólos hátrányból tudtunk pontot menteni az utolsó negyedórában mutatott gólra törő játékunkkal. Negatívumként éltem meg viszont majd minden olyan bajnokit, ahol pont nélkül maradtunk, mivel sok közel azonos képességű csapat alkotja a mezőnyt – indokolt a tréner.

Ezzel pedig már a bajnoksággal kapcsolatos meglátásaiba is beavatott. Elmondása alapján van egy-egy kiugró csapat a második vonalban, de a kiegyensúlyozottság a jellemző.

– A tabella ilyenkor már nem csal. A jól menedzselt kondorosi csapat magasan a mezőny fölé nőtt, a fiatalítás útját választó kovácsháziaknak viszont most nem jött ki a lépés. A csoport többi tagja között ugyanakkor elenyésző a különbség, az adott napi forma dönt, ezért tavasszal még lehet átrendeződés – jegyeztük a szakvezető szavait.

Fábián Ottó végezetül kitért arra, hogy az együttesét alkotó játékosok jelentős része télire sem állt le, mivel a korosztályos futsal-bajnokság rendszeres mozgás lehetőséget biztosít a fiatalok számára. A keretben tavaszra sem terveznek különösebb változást, maximum a „visszajátszók” személye módosulhat, az első csapatnál történő téli mozgás után.

Házi góllövőlista
4 gólos: Szakács Szilárd
3 gólos: Juhász Gábor, Vámos Attila
2 gólos: Komáromi Richárd Gábor, Pálfi Máté
1 gólos: Hoffmann Patrik Márton, Kis Szabolcs, Kabály Márk, Kovács Attila, Marozsán Dominik, Virág Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában