Vívás

2023.12.07. 16:43

Borka Hunor Dániel bronzérmes az Olimpicin

Az elmúlt hétvégén Szolnokon nemzetközi mezőnnyel rendezték meg az Olimpici Grand Prix őszi második versenyét.

Gajdács Pál

Borka Hunor Dániel, edzőjével, Pusztai Péterrel

Fotó: AVA és Kondorosi Vívó Sportegyesület

 

Békésből a Kondorosi Vívó SE és a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözői vetélkedtek. A kondorosiak közül Borka Hunor Dániel, a serdülőknél Bodnár Doriánnal (Balaton Vívó Klub) a dobogó harmadik fokára szólíttatott fel. Pusztai Péter versenyzője szépen menetelt előre, a 8 között a honvédos Czimmer Benedegúz László ellen sem szenvedett meg (15:9), majd az elődöntőben még könnyebben lépett túl a Brassóból érkezett Horia Mladinon (15:1). A döntőért nem könnyen adta meg magát a bukaresti Tahui Milánnak, akitől mindössze két tussal kapott ki.

Diaz-Csarnai Liliána
Fotó: AVA és Kondorosi Vívó Sportegyesület

Borka a saját korosztályában (98 induló) az ötödik helyen zárt, a továbbjutásban a későbbi aranyérmes pilisi Botzheim Ádám akadályozta meg (7:15). A szintén kondorosi Pintér Dominik Zerind bejutott a legjobb 16 közé, de onnan éppen klubtársa, Borka jóvoltából nem tudott tovább lépni (9:15).

Az Alföld Vívó Akadémia versenyzőit betegségek hátráltatták, többen emiatt nem tudtak elutazni a versenyre, ám Mecskó Máté edző beszámolója szerint így is összesen 19 fiatal próbált szerencsét.

A serdülőknél Runa Andrea két tanítványa, Kovács Benedek és Diaz-Csarnai Liliána is bejutott a legjobb 16 közé. Kovács a serdülők 93 fős mezőnyében a 14. (a versenyt a tavasszal még Békéscsabán versenyző honvédos Petrovszki Áron nyerte), Diaz-Csarnai Liliána a törpiciknél 33 indulóból a 9. helyen fejezte be a küzdelmeket.

– Kiemelném Runa Andrea két tanítványát Diaz-Csarnai Liliánát és Kovács Benedeket, akik mindketten bejutottak a legjobb tizenhat közé. Benedeknek ez volt az eddigi legjobb eredménye Olimpicin – mondta a csabaiak edzője.

Kovács Benedek
Fotó: AVA és Kondorosi Vívó Sportegyesület

Az AVA eredményei. Fiúk. Serdülő (93 induló): 14. Kovács Benedek, 59. Csarnai Roland, 75. Kollár Milán. Újonc (98): 31. Tímár Tas, 47. Fári Bence, 67. Bjelik-Lantos Botond. Gyermek (89): 48. Tolnai Péter. Törpici fiú (57): 36. Privóczki Zsombor.

Leányok. Serdülő (84): 60. Pataki Anna, 72. Dóczi Dominika. Gyermek (88): 51. Új-Mag Emma, 84. Egeresi Nikolett. Törpici leány (33): 9. Diaz-Csarnai Liliána, 20. Rácz Emma, 23. Dudás Lotti, 27. Gazsó Maja, 29. Balázs Dalma, 30. Szkaliczki Kata, 33. Jankó Rebeka. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában