Vízilabda

2023.12.07. 11:15

Az Év egyetemi sportolója plakettet kapott a csabai pólós

Zsilák László, a békéscsabai vízilabda klub utánpótlás edzője és játékosa az elmúlt hétvégén a fővárosban komoly elismerésben részesült, nevezetesen a Testnevelési Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az Év egyetemi sportolója díjátadó gáláján egy veretes emlékplakettel jutalmazták

Beol.hu

Zsilák László a kitüntetés átvétele után

Zsilák László egészen fiatalon elkötelezte magát a vízilabdával. Békéscsabán ismerkedett meg a sportág alapjaival, több mint egy évtizeden át játszott a különböző korosztályos csapatokban, majd az érettségit követően – mint oly sok viharsarki pólós – továbbtanulás miatt elkerült a városból, esetében Debrecen volt az úti cél, ahol tanulmányai végeztével átvehette diplomáját. Amiben majdhogynem egyedüli az utóbbi évtizedekben: a diploma kézhezvétele után idén nyáron visszatért Békéscsabára.

S hogy miért is kaphatta ezt a szép elismerést? Nos a 24 esztendős sportember hosszú időn keresztül, debreceni tanulmányai mellett a helyi klubban, illetve az egyetem vízilabdacsapatában is aktívan játszott. Ez utóbbiak számára, mint ismert, rendszeresen rendeznek Universiadét és további magas rangú tornákat. Ezek egyike EUSA, amely nem a válogatott csapatoknak, hanem az egyetemi együtteseknek rendezett európai játékok. Ezen a tavalyi lengyelországi eseményen a Debreceni Egyetem színeiben negyedik helyezést értek el, idén Miskolcon egy hellyel előrébb rukkoltak, harmadikok lettek. Az elmúlt évben a hazai egyetemi bajnokságon (MEFOB) Miskolcon bronzérmesek lettek, idén a debreceni csapattal bajnoki címet szereztek.

– Tavaly a lengyelországi esemény egy igazán nagy dzsembori volt, megannyi sportággal – emlékezett vissza Zsilák László. – Ezzel szemben az idei miskolci hasonló esemény szétszórt volt, a borsodi városban a pólósok mellett a teniszezők és a tollaslabdázók küzdöttek a minél jobb helyezésért. Egy a lényeg, mindkettő egy jó hangulatú verseny volt. Jövőre az EUSA versenyeket Miskolc és Debrecen rendezi közösen, még mint friss diplomás, akár részt vehetek rajta. Bízom benne, hogy meghívást kapok 2024-ben is a csapatba.

Pénteken tizenharmad magával, mint a debreceni egyetem csapatának tagja, vehette át az elismerést a Testnevelési Egyetemen edzőjükkel, Kádár Kálmánnal együtt. A díjátadás során tucatnyi sportág képviselője részesült ebben az elismerésben, köztük olyanok is, akik a világbajnokságon értek el szép sikereket, mint az úszó Kós Hubert, a vízilabdázók közül Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Vogel Soma, Vígvári Vendel és Vígvári Vince. Vagy a vívók közül az ugyancsak világbajnok Márton Anna, Koch Máté és Szatmári András. Mondhatni, illusztris társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában