Kick-box

2023.11.16. 13:22

Tíz Békés vármegyei kick-boxoló indul Portugáliában

A portugáliai Albufeira-ban hétvégén elkezdődik a WAKO kick-box világszövetség ez évi legfontosabb versenye, a szenior és masters világbajnokság. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert világszövetség éppen csak lemaradt a 2028-as Los Angeles-i olimpia műsorába bekerülésről, így újult erővel tartja meg egyre népszerűbb versenyeit.

Gajdács Pál

Hatalmas mezőny, 78 ország, 1432 versenyző 1752 nevezéssel lép majd küzdőtérre a tengerparti kisvárosban. Különleges a világbajnokság abból a szempontból is, hogy soha ennyi Békés vármegyei felnőtt sportoló nem indult még a felnőtt világ- és Európa-bajnokságok történetében. A Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó négy klub – a békéscsabai József Attila Lakótelepi SE (JALTE), az orosházi Contact KTHE, a Barátság SE Battonya és a Kondorosi Kick-box Klub – tíz versenyzője 20 versenyszámban méretteti meg magát. Többségük a tatai edzőtáborban készült a nagy eseményre.

Az edzők szerint felkészült sportolók utaznak az Atlanti-óceán partjára. Rádai Roland szerint Mezei Nikolett felkészülése nagyon jól sikerült, a versenysúlya megvan, sérülések nem hátráltatták. A taekwon-do vébé után a kondíció fejlesztésére és az ideális táplálkozásra fektettek nagy hangsúlyt. Mármarosi Patrik kisebb sérülése helyre jött, a lábadozás után itthon készült napi két edzéssel. A súlyát könnyen hozta, jó a kedélyállapota, várja az új kihívást. Ha végrehajtja azt, amivel Hricsovinyi Károly edző útnak indította, hogy azonnal törekedjen a pontszerzésre, akkor eredményesen szerepelhet.

Kovács Mariann hosszú felkészülési időszakon esett át, és edzője, Litauszki László arra törekedett, hogy minél jobb formába lendüljön. Más klubok versenyzőivel is edzett, a Dohányos team tagjaival ökölvívó edzésekre is járt. Puravecz Péter szövetségi kapitány szerint az orosházi tanítványai nagyon sokat léptek előre a felkészülés során, erős anyaggal készülnek.

A point-fightingosok versenyző-edzője, Debreczeni Dezső tanítványai közül Viczián Dániel az utánpótlás Európa-bajnokság után forma átmentést végzett. Opauszki Dávid és Viczián Vivien más felkészülést folytatott. Jó formában vannak, sokat számít, hogy fejben is ott legyenek. Debreczeni Dezső egyébként versenyzőként is elindul.

A magyar válogatott november 18-án szombaton mérlegel majd. Vasárnap a versenybírók hagyományos eligazítása történik és a sorsolás. Délután 16 órakor rendezik meg a másfél órásra(!) tervezett megnyitó ünnepségét, a selejtezők hétfőn kezdődnek.

A békési versenyzők névsora

Formagyakorlat szabályrendszer: Brebovszky Zoltán (kreatív és zenés fegyveres, zenés pusztakezes forma, mix csapat), Kotvics-Varga Máté (kreatív és zenés puszta kezes forma, mix csapat), Halustyik Cintia (kreatív és zenés fegyveres, kreatív és zenés pusztakezes forma, mix csapat) mindannyian Contact KTHE Orosháza.

Point-fighting szabályrendszer: Viczián Dániel (63 kg), Opauszki Dávid (94 kg), Viczián Vivien (55 kg) mindannyian Békéscsabai JALTE-Debreczeni team. Masters: Debreczeni Dezső (74 kg, JALTE-Debreczeni team), Kovács Mariann (+65 kg, Kondorosi Kick-box SE).
Light-contact szabályrendszer: Mezei Nikolett (65 kg, Barátság SE Battonya). Masters: Kovács Mariann (+65 kg).

Kick-light szabályrendszer: Mezei Nikolett (65 kg). Masters: Kovács Mariann (+65 kg).

K-1 szabályrendszer: Mármarosi Patrik (63,5 kg, JALTE-Energy Gym).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában