Tereplövészet

2023.11.02. 16:58

Szétlövés után harmadik a Szlovák Openen

Ötször indult már a szlovák nyílt Hunter Field Target (apróvad vadászati stílusában űzött versenylövészet) bajnokságon Sutyinszki István és eddig a 6. helynél előrébb még nem tudott végezni. A hétvégi kicői viadalon – melyen Lengyelországból, Csehországból és Magyarországról érkeznek rendszeresen lövők – most lényegesen előrébb zárt, a mintegy 50-60 indulót felsorakoztató mezőnyben a szétlövés után a harmadik helyet kaparintotta meg.

Gajdács Pál

Sutyinszki István 3. helyezése az idei szlovák HFT Open versenyen.

- Mindig kiváló a szervezés, és a hegyekben felépített pálya is, ahol gyakorolni lehet a nagy szögben le-, és felfelé lövéseket – beszélt a körülményekről a szarvasi tereplövész. Az első nap után két lefelé nagy szögben meglőtt célból kettőt rontott, és két álló, illetve távoli fekvő célt hagyott ki, így 7 hibával, 43 ponttal a korábbi világbajnok Szilágyi Sándorral holtversenyben a 2. helyen állt.

– A második napon nagy szögben felfelé kellett meglőni a célok egy részét, ezeknél kettőt, a térdelőből egyet hibáztam, viszont lelőttem az összes álló célt – folytatta Sutyinszki. – A távolabbi fekvőknél összeszedtem még négy hibát, így ezúttal is hét rontással, 43 ponttal fejeztem be a napot holtversenyben a második helyen egy szlovák versenyzővel. Szétlövés döntött, amikor térdelő testhelyzetből kellett meglőni három célt. Vesztettem, így harmadik lettem a HFT open versenyen. Nem szomorkodom, mert több világ-, és Európa-bajnokot megelőzve az eddigi legjobb eredményemet értem el ezen a versenyen, amit a Magyar Tereplövész Szövetség elnöke, Szilágyi Sándor nyert meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában