Fókuszban az Eb

2023.11.01. 06:49

Szegeden gyúr csabai meccsére is a magyar férfi kézilabda-válogatott

Szegeden edzőtáborozik ezekben a napokban a magyar férfi kézilabda-válogatott. Szombaton 16.30-tól (élő: M4 Sport+) a Pick Arénában, vasárnap 16 órától (élő: M4 Sport) pedig Békéscsabán lép pályára nemzeti csapatunk Lengyelország ellen felkészülési mérkőzésen.

Beol.hu

Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese egy hétig készülhet együtt

Fotó: Török Attila/NS-archív

Mint a Délmagyarország írta, Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese egy hétig készülhet együtt, a lengyelek elleni két barátságos meccs ellenére a fókuszban inkább már a januári Európa-bajnokság lehet a keret számára.

– Jó érzés itthon lenni Magyarországon és a válogatottal együtt dolgozni, az pedig emeli ezeknek a napoknak a fényét, hogy Szegeden dolgozunk. A Pick Arénába mindig fantasztikus érzés visszatérni, örülök, hogy most egy hétig ismét itt lehetek – jegyezte meg a Délmagyarországnak Rosta Miklós a kedd esti sajtónyilvános tréning előtt.

José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány célkitűzése az, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott továbbjusson a csoportjából a németországi Európa-bajnokságon. A válogatott sajtónyilvános szegedi edzésén a szakvezető az MTI-nek elmondta, erős ellenfelek várnak rájuk a csoportban, nagyon fontos lenne, hogy a montenegróiak ellen győzelemmel kezdjenek. Kiemelte, számára az a legfontosabb, hogy a lehető legjobban játsszon a csapat. Egy Európa-bajnokság a mezőny összetételét tekintve sokszor nehezebb, mint egy világbajnokság – fűzte hozzá a szövetségi kapitány –, aki együttesével az első kettő között szeretne végezni a csoportban.

A szakvezető a soron következő, hétvégi összecsapásokról azt mondta, csaknem fél éve nem volt együtt a válogatott, ezért azon fognak dolgozni, hogy megteremtsék az összhangot a csapaton belül.

A január 10. és 28. közötti, németországi Európa-bajnokságon a magyar válogatott a C csoportban szerepel majd, ellenfele Montenegró mellett Szerbia és Izland lesz. A hat négycsapatos csoportból az első két-két helyezett jut a középdöntőbe, melyben hat-hat együttes küzd majd az elődöntőt érő első kettő közé jutásért.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában