Asztalitenisz

2023.11.03. 13:04

Szántosi Dávid a nyolcaddöntőben búcsúzott

Megkezdődött Szombathelyen, az Arena Savariában a WTT Youth Contender Szombathely magyar nemzetközi asztalitenisz bajnokság.

Forrás: shutterstock

Az idén már a 11. alkalommal rendezik meg a vasi megyeszékhelyen a rangos utánpótlás viadalt, amelyen 43 országból 347 versenyző lép asztalhoz a 11 és 19 éves korosztály mezőnyében a következő egy hétben. A versenyen négy Békés megyei kötődésű fiatal fog ütőt. Az U19-es, és U17-es fiúknál Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE játékosa szerepel, míg az U19-es lányoknál Balogh Ágnes Kira, a Békési TEAM versenyzője, és a tótkomlósi Hudák Dorina, aki az ASE Orosháza csapatában nevelkedett, és jelenleg a Statisztika színeiben játszik. Az U17-es lányoknál Szilágyi Lívia, a Békési TEAM játékosa próbál szerencsét.        

Szántosi Dávid az U17-es fiúknál csoportelsőként jutott a főtáblára, ahol a 32 közé jutásért a szingapúri Ellsworth ellen nyert 3:1-re. A 16 közé jutásért a svéd Dahlström ellen 3:2-re győzött a szarvasi fiatal. A nyolcaddöntőben nagy küzdelemben 3:2-re kapott ki Szántosi Dávid a francia Noiraulttól, így a 9–16. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában