Biliárd

2023.11.30. 11:50

Harmati László visszavágott a döntőben

Az elmúlt hétvégén Okányban rendezték meg az OB I.-es és OB II.-es biliárdosok harmadik egyéni szeparált versenyét. Szombaton az I. osztályú mezőnyben 29 játékos gondolta úgy, hogy megküzd az elsőségért.

Bakulya Mihály

Az I. osztályú biliárdosok legjobbjai

Az eddigi két tornát megnyerő Bíró Imre a harmadik sikerére készült, ám ezúttal a négy közé sem tudta beverekednie magát. A nap során sok jó mérkőzés és magas színvonal jellemezte a versenyt. A későbbi két döntős csoportmeccsét például közel kétórás csata végén nyerte Sáfián György 3:2-re. A többi divízióban is nagy küzdelmek és szoros meccsek döntöttek a továbbjutásról. eredmények születtek.
Az egyenes kieséses szakaszban a Harmati László, Sáfián György, Vári László, Nádra Gábor négyes magabiztos, jó játékkal jutott el az elődöntőig. A sorsolásának köszönhetően biztos volt, hogy lesz szeghalmi résztvevője a döntőnek, ugyanis Vári és Sáfián került erre az ágra. Két szoros szettben utóbbi jutott a fináléba, a másik ágról pedig Harmati biztosította helyét ugyancsak nagy küzdelemben. A 3. helyért megvívott fordulatos mérkőzést Vári nyerte, a döntőt pedig a kevesebbet hibázó berényi biliárdos, Harmati magabiztosan nyerte a kicsit dekoncentrálttá váló Sáfiánnal szemben.

A másodosztályúak vasárnapi csatája szeghalmi sikert hozott. Ugyanúgy Jónás József bizonyult a legjobbnak, mint a második forduló során, amikor a berényi Varga Jánost múlta felül a döntőben. Most  viszont Tonka Pál előtt vitte el a pálmát. A harmadik hely a legjobb négy közé egyszer már bejutó okányi Kocsis Lászlónak jutott, aki a bronzmeccsen a finálék állandó résztvevőjének tekinthető székkutasi Atyimás Györgynél bizonyult jobbnak.

Az okányi verseny végeredménye. OB I.: 1. Harmati László (Berényi BK), 2. Sáfián György (Szeghalmi Safi BK), 3. Vári László (Szeghalmi Safi BK), 4. Nádra Gábor (Amnézia BK).
OB II.: 1. Jónás József (Szeghalmi Safi BK), 2. Tonka Pál (Pöröly Cápák), 3. Kocsis László (Okányi BK Fair Play), 4. Atyimov György (Székkutasi BK).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában