Labdarúgás - Vármegyei II./A

2023.11.30. 08:19

Az új edzővel fiatalításba kezdtek a berényiek

Meghatározó szerepet játszott a Vármegyei II./A osztályú bajnokság őszi idényében a Mezőberényi Labdarúgó Egyesület csapata. Az évet Gézárt Zoltán irányításával kezdő kék-fehér alakulat a fiatalítás útjára lépve őrizte meg ezt a státuszát, és ha a szezon utolsó harmadában jobban koncentrál, akár dobogón is telelhetne.

Bakulya Mihály

A szentandrásiak elleni idényzáró sem a berényiek elképzelései szerint alakult

Fotó: Bencsik Ádám

A finisben elszenvedett vereségek miatt a hatodik helyről várhatja a pontvadászat második felvonását, hátránya azonban mindössze 4 pont az érmet érő pozíciótól.

– Az előző év után a vezetőkkel és játékosokkal egyetértésben magasra tettük a lécet, és a dobogós helyek egyikét neveztük meg célként – kezdte a visszatekintést Gézárt Zoltán. – Elkezdtünk építeni egy csapatot, melyben szeretném, ha sok helyi fiatal jutna játéklehetőséghez. Ez a fajta munka azzal jár, hogy nem tudtunk egyenletes teljesítményt nyújtani meccsről meccsre. Így hullajtottunk el pontokat főleg az utolsó fordulókban, melynek eredményeként visszacsúsztunk a tabellán.

A tréner elmondásából kiderült, hogy azért több volt a jó mérkőzés. Emlékezetes pillanatai is akadtak az évadnak.

– A legnagyobb pozitívum, hogy a felkerülő fiatalok megállták a helyüket. Színt vittek és megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. Támadó felfogású játékot próbálunk alkalmazni, a csapat sok helyzetet dolgozott ki, viszont ezek nagyobb részét kihasználatlanul hagytuk, amit pár ellenfelünk kíméletlenül kihasznált. Viszont két mérkőzést is úgy tudunk megnyerni idegenben, hogy szinte a teljes meccsen ember hátrányban voltunk, ami jól mutatja, mekkora potenciál van a csapatban – részletezte a szakember.

A versenytársak kapcsán is véleményt formált. Úgy véli, hogy egy kiegyenlített szezonon van túl a mezőny, amit az eredmények is megmutatnak.

– Van egy kiemelkedő csapat, az utána következők hasonló képességűek, ahol a felkészültség, a tapasztalat és a pillanatnyi forma határozza meg a mérkőzések kimenetelét és a tabellán elfoglalt helyezést. Úgy vélem, ez tavaszra sem változik meg látványosan – fogalmazott Gézárt Zoltán, aki a csapata éve eleji programjából is naprakész.

A berényi játékosok a hosszú téli szünetet a helyi terembajnokságban hidalják át. A gárda az újévben is részt vesz a hagyományos Békés Vármegyei Teremkupán, ahol tavaly kellemes meglepetésre második helyen végzett.

– A nagypályás idényre február elején kezdjük meg a felkészülést, később pár tesztmeccset is szeretnénk lejátszani – emelte ki az edző. – Szeretnénk folytatni a fiatalok beépítését, a terveink realizálására pedig egy-két poszton szükség lehet a keret megerősítésére.

A házi góllövőlista

9 gólos: Durkó László
4 gólos: Fazekas Márk
3 gólos: Adamik Dávid
2 gólos: Kovács György Krisztián, Machó Róbert, Stibán Richárd, Zsíros Péter
1 gólos: Bereczki Gábor, Olej Tamás Gergő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában