Kézilabda

2023.11.04. 22:03

A támadójátékban mutatkoztak hiányosságok

Második vereségét szenvedte el az orosházi női kézilabdacsapat az NB I. B-s bajnokság szombati 9. játéknapján. Morva Zoltán hölgykoszorúja mérsékelt támadójátékkal rukkolt ki az újonc Hajdúnánás otthonában, így nem kerülhette el a sorsát.

Bakulya Mihály

Ludvig Krisztina az elején gyűjtögette a góljait, amikor még ment a csapatának.

Forrás: Archív fotó

Fotó: Zsedényi Péter

 

Hajdúnánás SK–Zengő Alföld Orosházi KC 23–20 (13–12)

NB I B-s női kézilabda-mérkőzés. Hajdúnánás, 250 néző. Vezette: Fibec Zoltán, Herbák Tamás.

Orosháza: Reszegi – Ludvig 5, Baráth 3, Zavaczki 8 (2), Kostyó 2, Gara 1, Rácz. Csere: Bálint (kapus), Mikula, Péter, Ács, Petri 1, Jáhn, Horváth, Bedron. Edző: Morva Zoltán. A Hajdúnánás legjobb góldobói: Micevski 6 (4), Nyakó 6, Kelemen 3.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 4/2.

Ludvig Krisztina és Zavaczki Boglárka találatai húzták az orosháziakat a találkozó elején (14. p.: 6–9). Aztán viszont megakadt a gépezet támadójátékban, ezt kihasználva a lelkes házigazdák Nyakó Rozália vezérletével 9–9-nél utolérték a vendégeket, a 23. percben pedig 11–10-nél már az előny is náluk volt. Hiába hoztak védekezéseben ismét magas szintet Morva Zoltán tanítványai, a félidő második felében dobott 3 gól és rengeteg hiba mindent lerontott.

A szünet sem hozott látványos változást. Bár fej-fej mellett haladt a két csapat, az 50. percig Zavaczkin kívül csupán Gara Dorina tudott egyszer kapuba találni az orosházi oldalon. A hajrát 20–18-as hazai előnnyel és viharsarki időkéréssel nyitották a csapatok. Innen 21–20-ra még sikerült felkapaszkodniuk a kék-fehéreknek, de az utolsó 5 percben már csak hazai találatokat láthatott a publikum, amely a végén érthetően önfeledten ünnepelte a győzelmet jobban akaró, bravúros győzelmet arató hajdúsági lányokat.

Morva Zoltán: – Meghatározó játékosaink hiányában tudtuk, hogy még nehezebb lesz ez a mérkőzés. Sajnos, akiknek ma a hiányzók helyébe kellett volna lépni, nem tudták pótolni őket. Ezen túl a megbeszélt taktikai utasításokat sem tartottuk be, így megérdemelt hazai győzelem született.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában