Darts

2023.11.10. 16:08

A döntőben 48 hely kiadó

A rendszeres tévés megjelenéseknek köszönhetően a darts sport népszerűségi indexe meredeken ível felfelé hazánkban is. Nem kivétel ez alól a szűkebb pátriánk, ahol gombamódon megszaporodtak az alkalmi szerveződésű klubok, melyekben több százan művelik rendszeresen versenyszerűen, illetve kedvtelésből alkalmanként ezt a bárki által könnyen űzhető sportot.

Bakulya Mihály

A kondorosi Nefelejts Kocsma jól vizsgázott a tavaszi bajnoki selejtezők során

A tavaszi rendkívül sikeres vármegyei bajnokság után ezúttal a kupa nyújt több hetes őszi versenylehetőséget a dartsot nem igazolt játékosként, vagy szövetségi szabadidőskártyával űzők számára, amely hétvégén két helyszínen rajtol el.

Szombaton a kondorosi Nefelejts Kocsma, másnap a vésztői Sporttelep lesz a „gyűjtőhely”. Információnk szerint mindkét bázison telt ház lesz, azaz 32 versenyző küzd meg a 8 döntős hely egyikéért. Azoknak sem kell azonban csüggedniük, akiknek nem sikerül csúcsformát mutatniuk az adott napon, vagy valamiért nem volt jó az időzítés, hiszen további négy selejtező áll rendelkezésre a fináléba jutásra. Fontos változást jelent, hogy a részvevők számára nincs lekorlátozva, hány selejtezőn vehetnek részt, de minden tornán maximáltan 32 versenyző indulhat, jelentkezési sorrendben.

November folyamán egyébként még egy hétvégi duplázás lesz: 18-án Orosháza, egy nappal később pedig Szarvas lesz a házigazda. Azt követően december 2-án Szeghalmon, 9-én pedig Mezőberényben tartanak tornát, így alakul ki a 48 tagú szarvasi finálé mezőnye.

Ami a lebonyolítást illeti, a selejtezők során a 4 tagú csoportok mérkőzései 3 nyert legig tartanak. Ezek a találkozók tulajdonképpen csak az ideális „bemelegítést” szolgálják, mivel minden versenyző főtáblára kerül, ahol a 16 közé jutásért 3, a 8-ba kerülésért már 4 leget kell nyerni. A selejtezők döntője 5 nyert legig tart.

Az esemény névadó támogatója, Kecskeméti Csaba jóvoltából a Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Amatőr Darts Kupa első nyolc helyezettje részesül igen komoly pénzdíjazásban, a legjobb négy versenyzőt díszes serleggel is elismerik a szervezők, míg a selejtezők legjobbjai emlékérmet kapnak. A díjak a döntőt lezáró ünnepi vacsora keretében kerülnek átadásra, nyilvános keretek között.

A kupasorozat további időpontjai, helyszínei és koordinátorai:

Selejtezők

November 18., szombat, 10.00: Orosháza, Helyneked Orosháza (Kecskeméti Krisztián, +3630 610 9271)

November 19., vasárnap, 10.00: Szarvas, Westend Söröző és Darts Terem (Bereczki Árpád, +3620 265 0757)

December 2., szombat, 10.00: Szeghalom, Stone Club (Tóth László, +3630 985 5735)

December 9., szombat, 12.00: Mezőberény, 14-es Pubfood (Bereczki Árpád, +3620 265 0757)

Döntő

December 16., szombat, 10.00: Szarvas, Westend Söröző és Darts Terem (Bereczki Árpád, +3620 265 0757)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában