Asztalitenisz

2023.10.21. 12:31

Vereséggel kezdtek Szántosiék az Európa-kupában

A németországi Karlsruhében szombaton megkezdődött a férfi Európa-kupa második csoportkörének küzdelem sorozata. A viadalon hazánkat a tavalyi bajnok PTE-PEAC Kalo-Méh együttese képviseli, amelyben kölcsönjátékosként szerepel a 17 éves, ifjúsági válogatott Szántosi Dávid, a Szarvasi Körös ASE asztaliteniszezője. A négy csapatos torna első mérkőzésén a pécsiek a lengyel KS Global Pharma Orlicz együttesével találkoztak, és 3:0-ra kikaptak.

Fotó: Matrai Janos

Az első mérkőzésen a vajdasági Pető Zsolt – aki a szerb válogatott tagjaként ott volt a tokiói olimpián – szoros szettek után 3:0-ás vereséget szenvedett a lengyel Cyrnektől. A második találkozón állt asztalhoz Szántosi Dávid, a dél-koreai Park Jeongwo ellen. A balkezes ázsiai játékosról tudni kell, hogy 2022 tavaszán pályafutása legjobbjaként a felnőtt világranglista 34. helyén állt. Az első szettben nagy csatában 11:9-re győzött a koreai játékos. A második játszma is szorosan alakult, Fest Attila tanítványa jól tartotta magát,de végül Park 11:8-ra nyert. A harmadik szettben a koreai érvényesítette nagyobb rutinját, és magabiztosan 11:2-re győzött, így 3:0-ra nyerte a találkozót. A harmadik mérkőzésen a fiatal Molnár Dávid nagy küzdelemben 3:2-re vesztett Floras ellen, így alakult ki a 3:0-ás lengyel siker. 

Vasárnap a pécsiek előbb a német ASV Grünwettersbach, majd az olasz Top Spin Messina ellen állnak asztalhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában