Labdarúgás

2023.10.21. 19:58

Vendégsikerek hete az I. osztályú bajnokságban

Bakulya Mihály

A szénásiak nem tudták megbontani az egységes csapat képét mutató mezőhegyesieket. Fotó: Bohus Krisztián

Vendégsikereket hoztak a Vármegyei I. osztályú bajnokság 10. fordulójának szombati mérkőzései. A nap legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóján a Mezőhegyes a Nagyszénással szemben gyűjtötte be a pontokat. A dobogós Orosháza bodzási, valamint a dobogósokat üldöző Előre II. gyomaendrődi sikere tulajdonképpen a papírformát tükrözte.

Nagyszénás SE–Mezőhegyesi SE 1–2 (0–1)
Vármegyei I. osztályú mérkőzés. Nagyszénás, 130 néző. Vezette: Bálint Attila.
Nagyszénás: Lévai – Libor, Lugasi M., Simon L., Márk, Kovács L. (Kálmán), Gazsi, Nagy M. (Godár), Kókai Á. (Szlovák), Sebők, Nagy Sz. Edző: Juhász Norbert.
Mezőhegyes: Varga P. – Jámbor, Papp M., Balogh D. (Faragó), Zsilák, Isaszegi M., Boros, Isaszegi B., Oszlács, Rotár (Czene Z.), Karancsi. Edző: Ács Levente.
Gólszerző: Sebők (62.), ill. Papp M. (23.), Rotár (50.). Jó: senki, ill. Papp M., Jámbor, Karancsi, Oszlács, Isaszegi M.

Az első félidőben a Mezőhegyes szervezetten futballozott, veszélyes kontrákat vezetett, s az egyik ilyenből a vezetést is megszerezte. A hazaiak nehezen jutottak el a támadó harmadik, mert a határvárosiak határozottak és mélyen védekeztek. Szünet után egy szép szabadrúgásból hamarjában megduplázta előnyét a vendégcsapat. Ekkor már jobban mutatott a Szénás, nyíltak lehetőségek a támadói előtt, de a szépítésnél többre nem futotta, alapvetően kontrollálta az eredményt a Mezőhegyes.

Juhász Norbert: – Az ellenfél jobban akarta a győzelmet, így meg is szerezte azt, megérdemelten.

Ács Levente: – A mai mérkőzést az akaratunkkal nyertük meg. Jól eső érzés, hogy az élcsapatoktól elszenvedett vereségek után egy idegenbeli meccsen ilyen erősek tudtunk lenni mentálisan.

Kárai Roland

Medgyesbodzás SE–Orosházi MTK-ULE 1–3 (0–2)
Medgyesbodzás, 60 néző. Vezette: Baráth János.
Medgyesbodzás: Oláh Z. – Dunai, Nagy L., Oláh A., Kurta B., Szabó Sz., Sódar, Varga Z. (Tokaji), Mazán, Túri, Kocsis Bá. (Zsuzsa). Edző: Mazán Zoltán.
Orosháza: Bordás – Kasuba, Szabó Ákos, Huszár, Buzai, Fehér (Salka), Kasik, Darida, Miszlai (Gedó), Bónus, Babolek. Edző: Buza Barnabás.
Gólszerző: Nagy L. (87.), ill. Fehér (21.), Darida (38.), Babolek (86.). Jó: Nagy L., Szabó Sz., Oláh A., ill. Darida, Fehér, Kasik.

Az Orosháza kezdettől támadólag lépett fel, próbált helyzeteket kialakítani, de kevés sikerrel. Egy véleményes szabadrúgásból szerzett vezetést, azt követően pedig egy jól eltalált lövéssel növelte előnyét. A második félidőben tovább gyűrte egymást a két csapat, de jelentősebb helyzet nélkül. A végén mindkét fél kihasználta ellenfele hibáját.

Mazán Zoltán: – A mérkőzés egésze alatt a védekezésünk megfelelő volt, de ez fel is őrölte az energiánkat, így a támadásokra nagyon kevés erő jutott, ezért nem tudtuk még szorosabbá tenni az eredményt. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok.

Buza Barnabás: – Több sebből vérzünk, most sem lett jobb az állapotunk sajnos. Nagyon szenvedősek lesznek a hátralévő mérkőzések. Ettől függetlenül most a három pont volt a legfontosabb, amihez gratulálok a csapatnak.

Győri Ferenc

Gyomaendrődi FC–Békéscsaba 1912 Előre II. 2–5 (0–3)
Gyomaendrőd, 60 néző. Vezette: Láza András.
Gyomaendrőd: Rohony – Munkácsi (Farkasinszki), Valach, Pásztor, Kovács Zs. (Soczó), Szabó P. (Berta), Lénárt, Kovács A., Hunya, Molnár T., Hanea. Edző: Karászi László.
Békéscsaba II.: Somogyi – Csák (Pusztai), Hursán (Cservenák), Geiger, Bacsa, Ilyés T., Kuzma, Zvara, Mágocsi (Tóth B.), Marik (Rostás), Farkas Á. (Csikós). Edző: Jakab Péter.
Gólszerző: Kuzma (48. – öngól), Hanea (84.), ill. Ilyés T. (20.), Mágocsi (27.), Marik (32.), Pusztai (83., 88.). Kiállítva: Berta (75. – utánrúgásért). Jó: Munkácsi, Rohony, Valach, ill. Geiger, Ilyés T., Pusztai.

Az első félidőben a hazaiak kihagyták, a többet kezdeményező vendégek viszont belőtték a helyzeteiket. Szünet után a vendégek már nem koncentráltak úgy, mint előtte, így a meccs is kiegyenlítettebb lett. A tartalékos hazai együttes két gólt is lőtt, ezzel megtette a magáét, bár a lila-fehérek sikerét nem tudta kétessé tenni.

Karászi László: – Tegnap még nem tudtam, hogy leszünk-e elegen a mai meccsre. Felforgatott csapattal jól helytálltunk, a kapusunk is jól mutatkozott be a mezőnyben.

Jakab Péter: – Jó első félidőt produkáltunk, ami megmutatkozott a gólokban is. Sokat cseréltünk, hogy a fiataljaink is edződjenek, külön öröm Pusztai két találata. Sok sikert kívánok a lelkes hazai csapatnak!

R. H.

Szerdai eredmény: Jamina SE–Szarvasi FC 1–2 (1–1)
A Gyulai TFC–Szeghalmi FC mérkőzést november 25-én pótolják.

 

Következik

11. forduló. Október 28., szombat, 14.30: Mezőhegyesi SE–Medgyesbodzás SE, Szeghalmi FC–Nagyszénás SE, Jamina SE–Gyulai TFC, Békéscsaba 1912 Előre II.–Szarvasi FC, Gyomaendrődi FC–Orosházi MTK-ULE.

 

Mesterlövészek

11 gólos: Babolek Zoltán (Orosháza).

10 gólos: Furár Róbert (Szarvas).

9 gólos: Tanner Gergő (Gyula).

8 gólos: Hanea Márkó (Gyomaendrőd), Ökrös Dávid (Jamina SE).

7 gólos: Sebők Martin (Nagyszénás), Varga József-Dominik (Gyula).

6 gólos: Isaszegi Máté (Mezőhegyes).

5 gólos: Bojtos Tamás (Gyula), Huszár Gergő (Orosháza), Ilyés Tamás (Békéscsaba II.), Mágocsi Bence (Békéscsaba II.).

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában