Labdarúgás - NB III.

2023.10.29. 16:14

Továbbra is dobogón maradt a Körösladány

Hathetes győzelmi szériáját veszítette el vasárnap a Körösladány NB III.-as csapata, amely a Dél-keleti csoport rangadóján a második helyen álló Erzsébeti SMTK együttesével szemben maradt alul. A sárrétiek végül nem bírták el, hogy egy félidőn keresztül emberhátrányban kellett játszaniuk.

Bakulya Mihály

Papp Zsoltéknak tíz emberrel is reális esélyük volt a pontszerzésre

Fotó: Erdős Csaba

Körösladány MSK–Erzsébeti SMTK 1–2 (0–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 350 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Dobos Dávid, Toplánszki Szabin).

Körösladány: Kerész – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk – Zelenyánszki, Krajcsó (Jánovszki, 46.) – Sztankó (Szilágyi, 85.), Pusztai, Czirok – Malkócs (Farkas J., 85.). Vezetőedző: Ekker Attila.

ESMTK: Gábor – Tagai, Rédei, Soós (Lucz, 71.), Kovács B. – Slezák – Szűcs (Bán, 46.), Márton, Molnár R., Molnár J. – Wirth. Vezetőedző: Turi Zoltán

Gólszerző: Wéber (69. – 11-esből), ill. Tagai (77.), Lucz (78.). Kiállítva: Zelenyánszki (42. – második sárga lap).

Az első félidőben inkább a rangadó taktikai oldala érvényesült. A hazaiak volt többet a labda, jelentősebb helyzetből viszont mindössze egy-egy adódott mindkét oldalon, a hazaiak mégis komoly hátrányba kerültek a folytatást illetően, mivel Zelenyánszki a 42. percben megkapta a második sárga lapját. Szünet után sem látszott meg az emberhátrány, mi több a 69. percben egy kiugratás végén Czirokot csak szabálytalanul tudták feltartóztatni a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Wéber értékesítette. 

A hazaiak öröme azonban nem lehetett sokáig felhőtlen. Az ESMTK egy rövidzárlatukat kihasználva, két perc alatt fordított, így a meccs hajráját már kényelmes pozícióból várhatta. A ladányiak próbálták ledolgozni a hátrány, de sem a felíveléseik, sem a pontrúgásaik nem hozták meg a várt eredményt. A fővárosiak a szerencsével sem álltak hadilábon a pontokat illetően.

Jó: Raducu, Kertész, Szrtankó, Czirok, ill. Molnár R., Lucz.

Ekker Attila: – Komoly munkát végzett ma a csapat, bizonyította, hogy nem csak helye van ebben az osztályban, de meghatározó szerepet is tud betölteni. Ez köszönhető a fiúk hétközi hozzáállásának és a futball iránti szenvedélyüknek, ami szerencsére jellemző az egész klubra. Emberhátrányban is volt esélyünk a győzelemre.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában