Ultrafutás

2023.10.04. 13:57

Szarvas Mátyás túl az első két napon 

Hétfőn reggel Szigligetről elindult, a békéscsabai származású Szarvas Mátyás az V. Országos Kék Kör futásnak, amelynek keretében 35 napos új világcsúcsot szeretne felállítani a 2560 km-es távon. Az első napon a Szigliget–Zalaszántó: 65 km-es 1360 méter szintkülönbségű távot teljesítette a 62 éves sportember, aki a következőket írta a honlapján. 

Verasztó Lajos

Szarvas Mátyás

Forrás: BMH

– Rajtam kívül lassan már senki nem hitt abban, hogy valóra váltom a lehetetlennek tűnő lehetségest – mégis megtörtént. Köszönet azoknak, akik hozzám hasonlóan gondolkodtak. Külön köszönöm filmes barátaimnak a jelenlétet, külön a mai, első napot – egészen különleges dolgok történtek ma, amelyek megadták a készülő dokumentumfilm alaphangját. Kemény, meleg nap volt, elfáradtunk mindannyian. Megérte!        

Kedden a második napot a Zalaszántó–Gérce közti 81,7 km-t teljesítette Szarvas Mátyás. Erről így írt a többszörös országos bajnok ultrafutó. 

– Nyolcvan kilométer fölött fejeztem be ma a filmeseimmel együtt. Borzasztóan hosszú volt, szoknom kell az ilyen hosszú távokat, sorozatban testileg, és fejben is. A reggeli hűvös idő után a napközbeni meleg próbára tett. miközben nagyon kemény munkát végeztünk a dokumentumfilmen.

Szerdán, a vállalkozás harmadik napján a Gérce–Kőszeg 69,8 km-es szakaszon futott a rutinos sportember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában