Ultrafutás

2023.10.16. 16:03

Szarvas Mátyás Békés vármegyébe érkezett

A békéscsabai születésű 62 éves Szarvas Mátyás, aki immáron másfél évtizede a Balaton mellett él október 2-án ötödik alkalommal vágott neki Szigligetről a 2560 km-es Országos Kék Körnek, amelyet világcsúcsot jelentő 35 nap alatt szeretne teljesíteni, és november 5-én visszatérni Szigligetre. A többszörös országos bajnok ultra terepfutó, környezetvédelmi aktivista korábbi világrekordja ezen a távon 38 nap volt.

Verasztó Lajos

Szarvas Mátyás 75,3 km megtétele után a délutáni órákban érkezett Szarvasra.

Forrás: BMH

A vállalkozás tizenötödik napján a rutinos futó hétfőn reggel a 7 órakor induló mindszenti komppal kelt át a Tiszán, majd a helyi vasútállomástól folytatta útját Békés vármegye felé. Szarvas Mátyás 75,3 km megtétele után a délutáni órákban érkezett Szarvasra. 

– Nagyon örülök, hogy megérkeztem Békés vármegyébe. Mivel reggel a komp miatt várni kellett, így a megszokottnál később rajtoltam. A korábbi napokon a homok alaposan próbára tette a lábam, most a békési lösz felüdülést jelentett számomra. Mindszentet követően Ördöngös jött, majd Tompahát. Ezt követően Nagymágocs és Árpádhalom után Gádorosnál léptem be Békés vármegyébe, majd Eperjesről érkeztem a szarvasi célba. Kedden folytatjuk tovább a futást – mondta fáradtan, de boldogan lapunknak Szarvas Mátyás.   

Kedden a Szarvas és Dévaványa közötti 76,6 km-t teljesíti a 62 éves sportember, majd szerdán a Dévaványa–Zsadány 70,8 km-es szakasz vár rá. Szarvas Mátyás vármegyénket október 19-én, csütörtökön reggel Zsadány térségében hagyja el, és a tervek szerint 85,7 km megtétele után kora este érkezik a Hajdú-Bihar vármegyei Szentpéterszegre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában